Ciocolată și vin roșu, o combinație decadentă, cu efecte interesante pentru sănătatea noastră, concluzionează unii cercetători care au studiat subiectul.
Cu ajutorul unui compus regăsit în ciocolată şi vin roşu, celulele din corpul uman pot fi întinerite, potrivit unui studiu recent.
Specialiştii din cadrul Universităţii din Exeter, Marea Britanie, au realizat experimente pentru determinarea modului în care poate fi inversată îmbătrânirea unei clase de gene denumite spliceosome şi un grup de celule disfuncţionale denumite senescenţe, care se acumulează în timp ce oamenii îmbătrânesc.
Conform AJC, spliceosomele joacă un rol important în modul de operare a genelor organismului. Dar în timp ce corpul îmbătrâneşte, celulele senescente încep să prevaleze. Astfel că celulele îmbătrânite devin inactive.
”Atunci când am observat cum s-au schimbat unele celule din culturile de laborator nu mi-a venit să cred. Am repetat experimentul de mai multe ori şi în fiecare caz celulele s-au rejuvenat,” a declarat cercetătoarea.
Majoritatea oamenilor îmbătrânesc până la vârsta de 85 de ani, fiind mult mai uşor afectaţi de boli ale inimii şi cancer, care sunt asociate celulelor senescente.
V-ați uitat vreodată la ceas de mai multe ori în timpul zilei exact la 11/11?…
Într-un nou studiu, oamenii de știință americani au descoperit o legătură între viteza de îmbătrânire…
Medicul nutriționist Mihaela Bilic face o serie de recomandări părinților pentru o imunitate mai bună…
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a publicat în premieră o listă care cuprinde 17 agenţi…
Sam Parnia, profesor asociat la Langone Medical Center din cadrul Universității din New York, a…
Este dificil să ne gândim la o boală mai amenințătoare decât cancerul cerebral. Cu toate…