Boala Parkinson ar putea fi vindecată, datorită unui nou tratament creat de cercetătorii de la Universitatea Rutgersdin din SUA. Mecanismul prin care funcționează acestă nouă terapie este blocarea unei proteine care se acumulează anormal în creier, în cazul pacienților cu boala Parkinson.
O echipă de cercetători de la Universitatea Rutgersdin din SUA a descoperit un tratament care ar putea stopa evoluţia bolii Parkinson, potrivit Medical News Today.
Tratamentul blochează o proteină care se acumulează anormal în creier în cazul bolii Parkinson. Aceasta deteriorează şi provoacă moartea celulelor creierului, potrivit Mediafax.
Cercetătorilor le-a fost greu să distrugă proteina, pentru că aceasta nu are o structură fixă şi îşi modifică forma, aşa că au descoperit un tratament care previne acumularea acestei proteine în creier.
Cei care au pus la punct tratamentul spun că el ar fi eficient în cazul pacienţilor aflaţi în primele stadii ale bolii.
Tremurul, rigiditatea, tulburările de echilibru şi de coordonare sunt principalele simptome ale bolii Parkinson.
”Deşi cel mai adesea se consideră că afectează predominant persoanele trecute de 65 de ani, trebuie precizat că poate surveni şi la vârste tinere. Nu se ştie cu exactitate ce anume declanşează procesele degenerative neuronale care se soldează cu apariţia bolii Parkinson, bolii Alzheimer sau a sclerozei laterale amiotrofice,” a precizat, pentru Doctorul Zilei prof. univ. dr. Dafin Mureșanu.
În România, sunt peste 70.000 de persoane diagnosticate cu Parkinson. Din nefericire, în ultimii ani numărul cazurilor a crescut la nivel mondial.