Din cuprinsul articolului
Fumătorii care intenționează să renunțe sunt adesea îngrijorați de creșterea în greutate care vine la pachet cu această intenție bună. Iată că un studiu recent a descoperit o posibilă explicație pentru această apariție.
Potrivit rezultatelor, fumătorii tind să mănânce mai puțin și să se mențină la obiceiuri alimentare nesănătoase în comparație cu nefumătorii. Studiul a fost prezentat la Congresul European de Obezitate din acest an și a evaluat date de la peste 80.000 de adulți din Marea Britanie.
„Renunțarea la fumat este, fără îndoială, o mișcare pozitivă pentru sănătatea generală, dar poate introduce provocări legate de dietă. Nicotina suprimă pofta de mâncare și crește metabolismul, ceea ce îi poate ajuta pe fumători să controleze greutatea. Cu toate acestea, renunțarea duce adesea la creșterea apetitului și a poftelor de mâncare, ceea ce duce la potențialul creșterea în greutate”, au scris cercetătorii în studiul publicat în BMC Public Health.
Participanții la studiu au fost împărțiți în două grupuri în funcție de statutul lor de fumători sau nefumători. Vârsta, sexul, statutul socioeconomic, statutul de fumat, alimentația obișnuită și comportamentele alimentare au fost estimate pe baza chestionarelor. IMC-ul participanților a fost măsurat în timpul evaluărilor de sănătate.
„Îngrijorarea de a crește în greutate este un motiv comun pentru care fumătorii nu încearcă să renunțe sau nu au succes în încercările lor de a renunța la fumat.
Descoperirile noastre indică faptul că fumatul este asociat cu modele de comportament alimentar în concordanță cu consumul redus de alimente. Dar și o calitate mai proastă a dietei, caracterizată prin frecvente. consumul de alimente prăjite și adăugarea de sare și zahăr la mese.
Acest lucru ar putea explica creșterea în greutate observată în mod obișnuit atunci când oamenii nu mai fumează”, a spus investigatorul șef, Dr. Scott Willis, într-un comunicat de presă.
Rezultatele au arătat câteva fapte interesante despre obiceiurile alimentare ale fumătorilor în comparație cu nefumătorii:
Cercetătorii au observat că aceste relații sunt mai puternice la persoanele în vârstă, comparativ cu adulții mai tineri. Probabilitatea de a adăuga sare și zahăr la mese a fost mai mare la bărbați în comparație cu femeile, făcându-i pe fumători mai susceptibili la obiceiuri alimentare proaste.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…