Categories: Ştiri sănătate

Cercetătorii au creat un medicament care poate opri îmbătrânirea

Cercetătorii de la clinica Mayo din Rochester, Minnesota aduc în lumina reflectoarelor o nouă clasă de medicamente despre care se spune că pot transforma cu totul domeniul medicinii, prin combaterea procesului de îmbătrânire, potrivit CNN.

Oamenii de ştiinţă de la Mayo vor să facă marele salt în medicină, trecând de la testarea medicamentelor senolitice pe şoareci, care au dat rezultate bune, la testele clinice pe oameni. Aceştia au subliniat şcenariile potenţiale ale studiilor clinice pe această nouă clasă de medicamente într-o lucrare publicată în Journal of the American Geriatrics Society.

„Acesta este unul dintre cele mai interesante domenii din toată medicina sau din ştiinţă, în momentul de faţă”, a spus dr. James Kirkland, principalul autor al noului studiu şi director al centrului Kogor.

Pe măsură ce îmbătrânim acumulăm celule senescente, adică acele celule care nu se mai multiplică şi nu se mai reproduc odată cu îmbătrânirea. Ele pot afecta alte organele şi ţesuturi umane. Medicamentele senolitice sunt agenţi capabili să ucidă aceste celule senescente care cauzează probleme în organism, fără a afecta în vreun fel celulele normale, sănătoase.

James Kirkland a spus că celulele senescente se fac vinovate pentru producerea mai multor boli cronice legate de vârstă, cum ar fi diabetul, mai multe tipuri de cancer, artrita, demenţa, osteoporoza. Prin urmare, medicamentele senolitice reprezintă o posibilă variantă pentru tratarea unor astfel de boli.

Studiul a început în anul 2015, atunci când oamenii de ştiinţă de la Institutul de Cercetare Scripps  şi Mayo, au indentificat această nouă clasă de medicamente. Într-un studiu publicat în revista Anging Cell, aceştia au descris modul în care medicamentele senolitice au prelungit durata de viaţă a şoarecilor, îmbunătăţindu-le sănătatea vasculară.

Oamenii de ştiinţă au ştiut cu mult înainte că anumite procese influenţează îmbătrânirea corpului la nivel celular. Aceste modificări includ inflamaţiile, modificări ale ADN-ului, leziuni ale celulelor sau disfuncţii ale celulelor senescente.

Recent Posts

HOROSCOP 18 noiembrie 2024. Oportunităţi pentru unele zodii!

Horoscopul zilei de luni, 18 noiembrie 2024, aduce schimbări importante pentru cei mai mulți nativi…

2 ore ago

Obiectul pe care NU este bine să-l pui pe noptiera din dormitor. Aduce ghinion şi te poate îmbolnăvi!

Din cauza acestui obiect, multe persoane se aleg cu probleme de sănătate și stări neplăcute,…

3 ore ago

TESTUL rapid care îţi arată dacă ai probleme cardiovasculare

Acest tip de test este utilizat în evaluarea fizică a fluxului sanguin arterial al mâinilor.…

3 ore ago

Alimente și vitamine care pot provoca apariţia pietrelor la rinichi

Pietrele la rinichi, cunoscute si sub denumirile de calculi renali sau litiază renală/urolitiază, sunt mici formaţiuni compuse…

4 ore ago

Scandal după moartea lui Silviu Prigoană. Demers fără precedent făcut de Adriana Bahmuţeanu

După moartea lui Silviu Prigoană, Adriana Bahmuţeanu a cerut emiterea unei ordonanţe preşedinţiale prin care…

4 ore ago

Rafila a găsit explicaţia pentru decesul de la Sp. Târgu Jiu: Lipsă de empatie

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, crede că goana după căutarea în cadru legal a situaţiilor care…

5 ore ago

Citeste si: