Atunci când ajunge în sânge, alcoolul produce oxigen activ care distruge ficatul, provocând hepatită şi chiar ciroză hepatică. Până acum, însă, au existat puţine informaţii despre modul în care se produce acest oxigen activ.
Oamenii de ştiinţă sud-coreeni au demonstrat că alcoolul generează, de fapt, producerea de receptori nucleari hormonali ERR, cei care tocmai exercită un efect negativ asupra ficatului.
Astfel, după cum susţin cercetătorii sud-coreeni, în cazul în care ar fi suprimată dezvoltarea acestor hormoni, ar putea fi prevenită deteriorarea ficatului în urma consumului de alcool, permiţând un consum chiar fără măsură fără efecte nocive asupra sănătăţii respectivului organ.
Din grupul de oameni de ştiinţă angrenaţi în această cercetare fac parte experţi de la Institutul de Ştiinţe şi Tehnologii Biologice, de pe lângă Universitatea Naţională Chonnam din Coreea de Sud.
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…