Din cuprinsul articolului
Vitaminele sunt un grup de substanțe care sunt necesare pentru funcționarea normală a celulelor, pentru creștere și dezvoltare, potrivit Medline Plus, Biblioteca Națională de Medicină din SUA.
În plus, portalul Colsanitas Wellness a indicat că există 13 vitamine speciale, dar este important să se consume zilnic patru dintre ele, potrivit ziarului mexican Excélsior, care sunt
1. Vitamina D: acesta este un nutrient necesar pentru sănătate, deoarece ajută organismul să absoarbă calciul. Cu toate acestea, foarte puține alimente conțin această vitamină în formă naturală, ea fiind prezentă în peștele gras, cum ar fi păstrăvul, somonul, tonul și macroul, precum și în uleiurile din ficat de pește.
Din acest motiv, vitamina D se găsește în suplimentele multivitamine și multiminerale. De asemenea, este disponibilă sub formă de suplimente alimentare care conțin vitamina D singură sau vitamina D combinată cu anumiți alți nutrienți. Cele două forme de vitamina D disponibile în suplimente sunt D2 (ergocalciferol) și D3 (colecalciferol).
De aceea, site-ul Medical News Today a arătat că cele mai bune suplimente sunt: vitamina D 1000 UI, Vital Choice ulei de somon sălbatic sockeye și vitamina D3, suplimente lichide de vitamina D3 și Hi-Po Emulsi-D3.
Vitamina B12: este un nutrient care ajută la menținerea sănătății neuronilor și a sângelui. De asemenea, contribuie la formarea acidului dezoxiribonucleic (ADN), materialul genetic prezent în toate celulele. Ajută, de asemenea, la prevenirea anemiei megaloblastice, o afecțiune a sângelui care provoacă oboseală și slăbiciune.
Pentru a consuma cantitățile recomandate de vitamina B12, consumați o varietate de alimente, inclusiv:
Vitamina A: ajută la formarea și menținerea sănătății dinților, a oaselor și a țesuturilor moi, a membranelor mucoase și a pielii.
Vitamina A este prezentă în mod natural în multe alimente, cum ar fi următoarele:
Cu toate acestea, unele persoane au dificultăți mai mari în a obține suficientă vitamina A:
Bebelușii prematuri, care au adesea niveluri scăzute de vitamina A în primul lor an de viață.
Sugarii, copiii mici, femeile însărcinate și femeile care alăptează în țările în curs de dezvoltare.
Persoanele cu fibroză chistică.
4. Vitamina C: numită și acid ascorbic, este un antioxidant care favorizează sănătatea dinților și a gingiilor. Această vitamină ajută organismul să absoarbă fierul și să mențină țesuturile sănătoase. De asemenea, este esențială pentru vindecarea rănilor.
Cea mai bună sursă alimentară de vitamina C sunt fructele și legumele crude sau nefierte, iar cele cu cele mai mari surse de vitamina C includ, dar nu se limitează la:
La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…
Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…
Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…
Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…
Miliardarul Bill Gates a lansat un nou avertisment şi susţine că omenirea, chiar dacă va…
Pe 8 noiembrie, românii sărbătoresc Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril, care sunt considerați ocrotitori ai…