Categories: Stil de viaţă

Cele mai sănătoase condimente. Dacă le adăugați în mâncare vă ajută să combateți cancerul și Alzheimerul

Pe lângă faptul că dau o savoare deosebită mâncărurilor, condimentele precum scorțișoara, piperul sau muștarul au nenumărate beneficii.

Muștarul, armă anticancer şi antidemenţe

Chiar dacă de multe ori e văzut doar ca un condiment fără cine ştie ce valoare, muştarul are beneficii “ascunse”. Seminţele de muştar conţin fitonutrienţi ce împiedică dezvoltarea celulelor canceroase şi previn apariţia cancerului gastrointestinal.

În unele studii, se arată că substanţele din muştarul galben pot preveni chiar şi maladia Alzheimer.

Piperul poate înlocui cu succes medicamentele hipotensive
Pentru a vă ridica nivelul tensiunii arteriale fără a apela la medicamente chimice, leacul cel mai simplu este să vă condimentați alimentele cu piper.

Alte beneficii ale piperului:

–         are efect antidepresiv și de stimulare a funcțiilor cognitive;

–         inhibă dezvoltarea adipocitelor, celulele țesutului gras, contribuind la controlul greutății corporale;

–         crește absorbția intestinală și efectele anumitor fitonutrienți și medicamente;

–         stimulează imunitatea datorită polizaharidelor pe care le conține

Tumericul ”programează” celulele canceroase să se autodistrugă

 Turmericul, cunoscut şi sub numele de curcuma sau de şofran indian, este o plantă cultivată de sute de ani în Asia, în special în India şi în Indonezia. Portocaliul intens e culoarea specifică acestei plante, iar mirosul şi aroma puternice sunt asemănătoare ghimbirului.

Recent, cercetătorii de la Department of Surgery, Dalhousie University, Halifax, Nova Scotia, Canada au descoperit că substanța activă din tumeric-cucurmina- poate programa celulele canceroase să se autodistrugă.

Scorțișoara ”ascute” mintea

Scortisoara se folosește în medicina tradițională chineză pentru îmbunătățirea circulației și tratarea hipertensiunii.

Este eficientă în scăderea colesterolului și trigliceridelor, dar și în stabilizarea nivelului de zahăr din sânge. De asemenea, îmbunătățește memoria. Chiar și numai mirosirea acestui condiment „ascute” mintea.

Cuișoarele întârzie îmbătrânirea
Antioxidanţii din cuişoare neutralizează radicalii liberi, încetinesc procesul de îmbătrânire şi previn cancerul..
Cuişoarele conţin 15%-20% ulei esenţial, dar şi flavonoide, taninuri, steroli şi glicozide sterolice, ulei gras (10%) şi acizi polifenolcarboxilici (acid galic, acid protocatehic).

 

Recent Posts

Care sunt riscurile anesteziei epidurale și ce alternative există

Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…

12 minute ago

Zodiile care termină anul 2024 în forță. Află cine sunt favoritele astrelor și ce le rezervă viitorul!

Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…

43 de minute ago

Oameni cu abilități excepționale care sfidează limitele umane. Ei fac imposibilul să pară posibil

În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…

o oră ago

Beneficiile postului pentru sănătatea fizică și psihică. Ce îmbunătățiri apar în minte și în trup

Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…

2 ore ago

Screening-uri și teste medicale de care aveți nevoie în funcție de vârstă

Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…

2 ore ago

Cele mai bune remedii pentru răceală și gripă care îți stimulează imunitatea. Le poți face singur acasă

Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…

3 ore ago

Citeste si: