Sari la conținut

Cele mai sănătoase alimente din lume. Le poți include chiar astăzi în dieta ta

spanac
Sursă foto: arhivă Doctorul ZIlei
Spanacul creste acidul uric

Alimentația joacă un rol foarte important pentru sănătatea generală a organismului. Iată câteva alimente pline de nutrienți valoroși care te vor ajuta să stimulezi buna funcționare a organismului.

În timp ce încercăm să aducem câți mai mulți nutrienți din alimentație, există câteva superalimente care au o concentrație mai mare de substanțe nutritive, spre deosebire de alimentele normale.

Anumite alimente chiar pot oferi o multitudine de vitamine și minerale necesare organismului, într-un singur loc!

Iată care sunt cele mai sănătoase alimente din toată lumea și cum te vor ajuta acestea să ai o sănătate de fier.

Cele mai sănătoase alimente din lume

afectări oftalmologice după covid

Germeni de grâu

Germenii de grâu sunt, de fapt părțile din grâu care urmează să crească în planta propriu-zisă. Prin prelucrarea cerealelor, adesea, germenii de grâu sunt îmndepărtați, însă sunt foarte sănătoși. Astfel, este indicat să cauți o opțiune prin care să poți consuma și acei germeni.

Germenii de grâu sunt bogați în nutrienți vitali, precum:

  • fibre
  • vitamina E
  • acid folic
  • tiamină
  • zinc
  • magneziu
  • fosfor
  • acizi grași esențiali

Broccoli

Broccoli este una dintre cele mai populare legume când vine vorba despre menținerea sănătății. Acesta este bogat în fibre, calciu, fitonutrienți, folați, vitamina C și betacaroten. Fitonutrienții sunt compuși care reduc riscul de a dezvolta boli cardiovasculare, diabet și anumite tipuri de cancer.

Afinele

Afinele conțin o cantitate foarte mare de antioxidanți, fibre și fitonutrienți, fiind renumite în medicina alternativă. Un studiu a dezvăluit că afinele ar putea proteja împotriva declinului cognitiv și reduce riscul de a dezvolta Alzheimer. De asemenea, luptă cu afecțiunile cardiovasculare, reducând hipertensiunea dacă sunt consumate în mod frecvent.

Legumele cu frunze verzi

Legumele cu frunze verzi, precum spanacul, diminuează în mod considerabil riscul bolilor grave, precum cele cardiovasculare. Acestea sunt recomandate crude, gătite în abur sau fierte foarte puțin pentru a nu își pierde nutrienții.

Conțin următorii nutrienți:

  • vitaminele A, B-6, C, E, K
  • seleniu
  • niacină
  • zinc
  • fosfor
  • cupru
  • potasiu
  • calciu
  • mangan
  • betaină
  • fier

Pește gras

Somonul, păstrăvul, macroul, heringul, sardinele și anșoa sunt tipuri de pește gras, foarte sănătos. Peștele gras este bogat în acizi grași Omega-3, esențiali pentru inimă și sistemul nervos. Specialiștii susțin că peștele gras poate fi benefic și pentru artrită, deoarece are beneficii împotriva inflamației.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel