Din cuprinsul articolului
Este esențial să avem o alimentație cât mai variată, deși poate fi dificil să reununțăm la o rutină confortabilă. Alimentele de sezon sunt excelente pentru a reuși să introduci mai multe alimente în dieta zilnică.
O alimentație variată asigură toți nutrienții necesari organismului. Dacă ai toți nutrienții necesari veți avea un nivel mai ridicat de energie, o stare generală bună, un sistem imunitar de fier și un stil de viață mai echilibrat.
Programul încărcat, adesea, nu ne permite să renunțăm la rutina noastră. Totuși, iată câțiva pași prin care vei reuși să mănânci mai sănătos.
Alimente de sezon pentru o dietă variată
Patricia Rusu, nutriționist, dezvăluie pe o rețea de socializare care sunt alimentele de sezon pentur luna noiembrie și, de asemenea, cum putem introduce tot mai mutle alimente în dieta noastră zilnică.
„Consumi alimente de sezon sau nu ești atentă la asta? Natura ne îndeamnă să mâncăm variat, modalitatea cea mai bună de a atinge echilibrul nutrițional. Echilibrul este cel mai bine definit de varietatea culorii. În această perioadă a anului, grădinăritul este limitat, așa că mergem în subteran – la legumele rădăcinoase.
30 de PLANTE DIFERITE în fiecare săptămână este un început bun
Nu recomand să începi de la 30, ci să lucrezi treptat spre a atinge acest număr. Personal, îmi este ușor să încorporez 20-30 de alimente diferite în alimentație. Atenție, aici sunt incluse nu doar legume și fructe, ci și nuci, semințe, fasole, cereale, ierburi și condimente.
Este foarte ușor să cădem în capcana mâncării monotone. Este nevoie de ceva efort pentru a ieși dintr-o rutină alimentară. Stabilește-ți un obiectiv, păstrează-l în minte și petrece ceva timp listând posibilele schimbări pentru unele dintre preferatele tale.
GÂNDEȘTE-TE LA LEGUME
Pentru a mânca mai multe legume trebuie să plantăm sămânța de legume în mintea noastră, întrebându-ne mereu cum pot adăuga MAI MULT la asta sau asta. Oricine poate să țină o dietă și să mănânce mai sănătos pentru o perioadă scurtă de timp, dar singura modalitate durabilă de a schimba stilul de viață este să ne schimbăm mentalitatea”, a scris Patricia Rusu.
Lista alimentelor de sezon:
- mere
- sfeclă
- rodie
- broccoli
- varză de bruxelles
- varză
- conopidă
- dovleac
- curmale
- cartofi dulci
- varză roșie
- merișoare
- struguri
- kiwi
- cartofi
- morcovi
- pere
- napi
- celementine
- praz
- castane
- păstârnac
- vinete
- rucola
- smochine
- ciuperci
- prune