Din cuprinsul articolului
Cele mai relevante analize recomandate persoanelor trecute de 50 de ani. Trebuie neapărat să le facă, în special femeile. Medicii vin cu explicații.
Hormonul tiroidian TSH
Tuturor persoanelor cu vârsta peste 50 de ani, în special femeilor, li se recomandă să-și testeze regulat hormonul tiroidian TSH. Imediat după această vârstă apar cel mai adesea probleme cu glanda tiroidă, pe care mulți oameni le confundă cu manifestări legate de schimbările de vârstă.
Identificarea acestor tulburări nu este dificilă – acest lucru se poate face prin analize de sânge.
Tratament mai simplu, mai rapid și mai eficient
Dacă reușiți să prindeți din timp condițiile limită, când boala nu s-a dezvoltat încă, dar este pe cale să apară, tratamentul va fi mai simplu, mai rapid și mai eficient. Nu este un secret pentru nimeni că medicina preventivă este cea mai de succes.
Hipotiroidismul este de 4-10 ori mai frecvent la femei
Atât bărbații, cât și femeile ar trebui să viziteze un endocrinolog după 50 de ani. Acesta din urmă – mai ales, deoarece bolile tiroidiene (în special hipotiroidismul), conform diverselor studii, apar la femei de 4-10 ori mai des decât la bărbați.
Ce ar trebui, mai presus de toate, să ascuți atenția unei femei de vârstă elegantă?
- Acest lucru poate fi supraponderal, atunci când kilogramele în plus s-au acumulat suspect de repede. În plus, este deosebit de important dacă este foarte greu să faci față acestor kilograme: nici dieta și nici sportul nu sunt deosebit de eficiente.
- Al doilea simptom este diagnosticul de anemie feriprivă printr-un test de sânge. Este deosebit de ciudat dacă anemia apare la o femeie care nu este supraîncărcată, mănâncă normal și nu este vegetariană și este, de asemenea, în menopauză (ei bine, principalul motiv al deficienței de fier la sexul slab este pierderea lunară de sânge) .
- Al treilea semn este pielea foarte uscată. Și nu numai pe față, ci și pe întregul corp, în special în zona coatelor, unde pielea în hipotiroidie a devenit mai groasă (keratoză).
- Al patrulea semnal – oboseală crescută, fără cauză. Al cincilea – iritabilitate nervoasă crescută.
La prima vedere, se observă că majoritatea acestor simptome sunt caracteristice femeilor aflate la menopauză. Cum ne deosebim unul de celălalt? Singur – nu ai cum. Prin urmare, este mai bine să nu pierdeți timpul și să contactați un endocrinolog. Și pentru a accelera procesul, cel mai bine este să aduci cu tine rezultatele analizelor de sânge efectuate anterior .