Intoxicațiile alimentare vin la pachet cu sezonul cald, iar motivul pentru care fac atât de multe victime este că oamenii au percepții total greșite despre cum trebuie depozitate corect alimentele. Printre cele mai comune mituri legate de mâncare în timpul verii se numără ideea conform căreia este în regulă să consumăm alimente dacă au stat în lada frigorifică sau că mâncarea alterată are miros și gust respingător.
Potrivit Departamentului de Siguranță Alimentară din SUA, intoxicațiile alimentare „lovesc” cel mai tare în perioada mai-septembrie, odată cu sezonul picnicurilor și al grătarelor. Iată câteva mituri care perpetuează boala:
În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…
La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…
Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…
Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…
Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…
Miliardarul Bill Gates a lansat un nou avertisment şi susţine că omenirea, chiar dacă va…