Din cuprinsul articolului
Cele mai puternice plante vindecătoare și beneficiile lor incredibile. Luptă cu zeci de boli grave, reduc colesterolul rău, glicemia, reglează tensiunea…
În domeniul medicinei pe bază de plante, substanțele naturale, derivate din plante sunt utilizate pentru tratarea bolilor în cadrul practicilor de vindecare locale sau regionale.
Sisteme binecunoscute de medicină pe bază de plante, cum ar fi Medicina Tradițională Chineză și Medicina Ayurvedică, cred în ideea centrală că ar trebui să se pună accent pe sănătate, mai degrabă decât pe boală.
Prin folosirea ierburilor și a condimentelor vindecătoare, oamenii se pot dezvolta și se pot concentra pe condițiile lor generale, mai degrabă decât pe o anumită afecțiune care apare de obicei din lipsa de echilibru a minții, corpului și mediului.
Nu numai că aceste ierburi și condimente vă vor spori protecția sănătății, dar aceste condimente vor spori și profilul de aromă și vor face mâncarea pur și simplu mai bună.
Iată cele mai puternice plante vindecătoare.
Aloe Vera
Aloe vera conține vitamine și minerale care sunt necesare pentru buna funcționare a tuturor sistemelor corpului.
De asemenea, conține enzime, compuși laxativi, acizi grași antiinflamatori și hormoni de vindecare a rănilor.
Planta poate fi folosită pentru a calma iritațiile pielii, arsurile, rănile și erupțiile cutanate, pentru a trata herpesul bucal, pentru a vă hidrata părul și scalpul și pentru a reduce inflamația atunci când este utilizată local.
Atunci când este luată intern, aloe vera ameliorează constipația, ajută digestia, întărește sistemul imunitar și chiar îmbunătățește simptomele diabetului.
Anasonul
Semințele și uleiul de anason pot fi folosite pentru a ameliora mai multe afecțiuni de sănătate. Anasonul ajută digestia, funcționează ca un agent anti-flatulență și poate fi folosit pentru a calma tusea și răceala.
De asemenea, poate crește fluxul de urină, vă poate stimula apetitul, ușurează disconfortul menstrual, crește apetitul sexual și crește producția de lapte la femeile care alăptează.
Busuiocul
Busuiocul este o planta aromatica din familia mentei care are proprietăți antiinflamatoare, antistres si antibacteriene.
De asemenea, funcționează ca analgezic, protector al vaselor de sânge, întăritor imunitar și luptător împotriva cancerului.
Busuiocul conține uleiuri esențiale care sunt bogate în antioxidanți și sunt responsabile pentru numeroasele sale beneficii.
Dafinul
Frunzele de dafin provin din copacul străvechi Laurus nobilis și sunt adesea folosite în gătit datorită aromei savuroase distincte.
Frunza de dafin are proprietăți antimicrobiene, antifungice și antioxidante. Poate fi folosită pentru a ajuta la combaterea cancerului, a îmbunătăți funcția insulinei, a îmbunătăți nivelul colesterolului, a preveni candida, a trata mătreața, a îmbunătăți infecțiile pielii și a sprijini vindecarea rănilor.
Coacăzele negre
Coacăzul negru este un arbust mic care aparține familiei de plante agrișe. Tufișul produce fructe de pădure de culoare violet închis, bogate în nutrienți, care sunt încărcate cu vitamina C.
Aceste fructe de pădure sunt bogate în antociani, care posedă multe proprietăți de promovare a sănătății, inclusiv capacitatea de a preveni obezitatea, bolile de inimă, cancerul și diabetul.
Consumul de boabe de coacăze negre poate promova, de asemenea, sănătatea ochilor, poate ucide agenții patogeni și virușii și vă poate întări sistemul imunitar.
Rădăcina de brusture
Brusturele este o plantă bienală din familia margaretelor. Rădăcina conține antioxidanți care promovează sănătatea, inclusiv quercetină , luteolină și acizi fenolici.
Poate fi consumat sub formă de pudră, proaspătă, uscată sau ceai pentru a promova detoxifierea și circulația, pentru a întări sistemul limfatic, pentru a vă proteja împotriva diabetului și pentru a vindeca afecțiuni ale pielii precum acneea, eczema și psoriazisul.
Rădăcina de brusture este folosită pentru combaterea cancerului și ameliorarea artritei.
Gălbenelele
Gălbenelele sau Calendula este o plantă care se administrează pe cale orală și se utilizează local pentru a trata sau ameliora o serie de probleme de sănătate.
Posedă capacități antiinflamatorii puternice, ajută la accelerarea vindecării, relaxează spasmele musculare și îmbunătățește sănătatea orală.
Are conține proprietăți antimicrobiene și antivirale, iar cercetările arată că poate fi folosită pentru a ameliora iritațiile cauzate de tratamente împotriva cancerului, cum ar fi radiațiile și chimioterapia.
Mușețelul
Mușețelul este folosit pentru a îmbunătăți mai multe condiții de sănătate, inclusiv alergii, insomnie, anxietate, depresie, artrită și tulburări gastro-intestinale.
Beneficiile mușețelului includ, de asemenea, capacitatea sa de a ajuta la combaterea iritațiilor pielii, ameliorarea durerilor de dinți, a simptomelor premenstruale și a spasmelor musculare, a reduce inflamația și a vindeca rănile.
Rădăcina de cicoare
Rădăcina de cicoare este un amidon pe bază de plante care este clasificat ca fibră solubilă și prebiotic. Este adesea luat ca extract sau supliment pentru ameliorarea problemelor digestive precum constipația, diareea, gazele și balonarea.
Rădăcina de cicoare funcționează și ca un remediu natural pentru gestionarea diabetului, protejează ficatul de toxicitate și radicalii liberi, reduce inflamația și ameliorează stresul.
Coriandrul
Coriandrul este o plantă versatilă care conține multe proprietăți vindecătoare, inclusiv fitonutrienți, compuși fenolici și flavonoide.
Beneficiile coriandrului includ capacitatea sa de a promova detoxifierea metalelor grele, de a reduce anxietatea, de a îmbunătăți somnul, de a scădea nivelul zahărului din sânge, de a vă stimula
sănătatea inimii, de a vă sprijini digestia, de a promova sănătatea pielii și de a lupta împotriva radicalilor liberi care pot duce la o serie de boli degenerative.
Scorțișoara
Scorțișoara este un condiment care provine din scoarța arborelui Cinnamomum.
Compușii găsiți în scorțișoară și extrași pentru a face ulei de scorțișoară fac din acesta unul dintre cele mai benefice condimente de pe pământ.
Beneficiile pentru sănătate ale scorțișoarei provin din proprietățile sale antiinflamatorii, antioxidante, antimicrobiene, antidiabetice, de stimulare a sistemului imunitar, de protecție a inimii și de combatere a cancerului.
Sămânță de chimen
Semințele de chimen provin din planta Cuminum cyminum , care este un membru al familiei pătrunjelului. Este adesea măcinat într-o pulbere pentru gătit.
Gătitul cu semințe de chimen vă poate ajuta digestia, vă poate întări sistemul imunitar, vă poate promova sănătatea pielii, ameliorează afecțiunile respiratorii, promovează detoxifierea, combate stresul oxidativ, combate infecțiile și previne diabetul.
Mărarul
Mărarul aparține aceleiași familii ca frunza de dafin, pătrunjelul și chimenul. Adăugarea mărarului la rețetele tale poate ajuta la ameliorarea crampelor menstruale, la ameliorarea digestiei, la combaterea infecțiilor și la scăderea nivelului de colesterol.
Mărarul are și proprietăți anticonvulsivante, așa că este folosit și pentru tratarea epilepsiei.
Usturoiul
Usturoiul crud luptă împotriva bolilor precum cancerul, bolile de inimă, diabetul și demența. De asemenea, poate fi consumat pentru a scădea nivelul tensiunii arteriale, a combate infecțiile și pentru a ajuta la inversarea căderii părului.
Rozmarinul
Rozmarinul este o plantă aromatică care face parte din familia mentei. Este cunoscut pentru capacitatea sa de a îmbunătăți memoria, de a promova creșterea părului, de a ameliora durerile și durerile musculare, de a îmbunătăți funcția cognitivă și de a calma problemele digestive.
Are proprietăți antiinflamatorii, anticancerigene, antioxidante, detoxifiante, antistres și vindecătoare. Rozmarinul poate fi tocat sau măcinat și adăugat la mâncare, sau uleiul de rozmarin poate fi difuzat și aplicat local, notează naturavindecatoare.ro.
Este plăcut la gust și poate fi folosit în diferite preparate culinare și sub formă de ceai.