Din cuprinsul articolului
Antibioticele sunt utilizate pentru a lupta împotriva infecțiilor cauzate de bacterii. Deși acestea au evoluat și au fost transformate în formule farmaceutice, antibioticele există de sute de ani.
Antibioticele acționează atât asupra bacteriilor, eliminându-le, cât și asupra sistemului imunitar, întărindu-l.
Aceste remedii naturale luptă cu cele mai temute bacterii și pot vindeca o multitudine de probleme de sănătate.
Cele mai puternice antibiotice
Echinaceea
Potrivit Click!, un studiu publicat în Journal of Biomedicine and Biotechnology spune că extractul de Echinacea este eficient împotriva mai multor tipuri diferite de bacterii, inclusiv Streptococcus pyogenes (S. pyogenes).
S. pyogenes este responsabil pentru faringitia streptococică, sindromul de șoc toxic și „boala mâncătorului de carne”, cunoscută sub numele de fasciită necrozantă.
Echinacea poate lupta, de asemenea, cu inflamația asociată cu infecția bacteriană, reduce durerile de gât, crește imunitatea, prin stimularea producerii de limfocite și previne inflamarea mucoaselor în bolile repiratorii.
Ulei de oregano
Oregano se află pe lista celor mai eficiente antibiotice naturale. Acesta întărește sistemul imunitar și acționează precum un antioxidant, având și proprietăți antiinflamatorii.
Acesta este eficient mai ales când este transformat în ulei, acesta fiind cea mai recomandată stare pentru a fi utilizat.
Usturoi
Usturoiul este unul dintre cele mai vechi antibiotice utilizate, fiind cunoscut în medicina alternativă de mii de ani pentru proprietățile sale. Usturoiul vindecă eficient o multitudine de afectiuni, de la o simpla otită pana la pneumonie, stafilococul auriu, helicobacter pylori sau răceali si gripe.
Acesta are proprietăți imunostimulatoare, antioxidante si antibacteriene. Usturoiul reușește să combată aceste afecțiuni deoarece conține alicină, substanța activă care distruge o varietate largă de virusuri, ciuperci și bacterii.
Ghimbir
Ghimbirul conține gingeroli, compuși care s-au dovedit eficienti impotriva unor agenți patogeni gram-negativi, precum și împotriva unui număr de agenți patogeni din cavitatea bucală.
Ghimbirul poate ucide celulele canceroase, reduce inflamatia creierului si amelioreaza sau vindeca problemele intestinale, cum ar fi ulcerul, colita sau refluxul gastric. Ghimbirul are, de asemenea, influenta anticrampe si reduce sau inlatura diareea, fiind considerate o planta antigreata, ajutand si la prevenirea senzatiei de voma, scrie minuneanaturii.ro.