Din cuprinsul articolului
Cele mai puternice antibiotice naturale. Corpul tau lupta in fiecare zi cu microorganismele patogene pentru a te mentine sanatos. Acesta este motivul pentru care ai un sistem imunitar! Uneori, însă, sistemul imunitar are nevoie de ajutor.
Am dezvoltat metode de combatere a microbilor prin medicamente antibacteriene, sapunuri, etc., dar stii ca natura a creat, de asemenea, cativa agenti antimicrobieni cel putin la fel de eficienti? Iata cateva alimente pe care le puteti consuma pentru a va apara organismul impotriva microbilor:
Cele mai puternice antibiotice naturale
Usturoiul
Este unul dintre cele mai puternice alimente antimicrobiene. Acesta contine mai multe substante care vor lupta impotriva ciupercilor, viermilor si chiar impotriva dezvoltarii exagerate a candidei.
Uleiul de cocos
Uleiul de nuca de cocos contine acid lauric, o grasime cu catena medie, responsabil de proprietatile antibacteriene ale acestui aliment.
Ghimbirul
Studiile au aratat ca gingerolul, un ulei volatil care da aroma puternica ghimbirului, are efect antiinflamator si lupta impotriva infectiilor, in special cele care se dezvolta in gura.
Lamaia
Lamai constine doi compusi numiti cumarina si tetrazina, si ambele din te pot ajuta sa combati mai multi agenti patogeni.
Ananasul
Enzima celebra de acum din ananas, bromelaina, care este benefica sistemului digestiv, are, de asemenea, proprietati antimicrobiene. Clateste-ti gura cu suc de ananas proaspat pentru a distruge microbii din gura si gat.
Curcuma
Cand vine vorba de puteri antimicrobiene, curcuma sau turmeicul are cel mai mare gir din partea stiintei. Studiile au dovedit eficacitatea curcumei impotriva unor microbi precum Bacillus cereus, Bacillus coagulans, Bacillus subtilis, Staphylococcus aureus, Escherichia coli si Pseudomonas aeruginosa. Curcumina, cea care da culoarea turmericului este si cel care ii da puteri antimicrobiene.
Mierea
Este unul dintre primele medicamente anti-microbiene, folosit cu mult timp inaintea produselor farmaceutice. Mierea contine o enzima care elibereaza peroxid de hidrogen, care ucide in mod eficient anumite tipuri de bacterii. Asigurati-va ca mierea este cruda si neprelucrata. Miere pasteurizata nu va avea acelasi efect.
Varza
Un membru de seama al familiei cruciferelor, aceasta leguma a fost utilizata ca medicament pentru o serie de boli. Are proprietati anti-cancer si un continut ridicat de vitamina C, despre care stim cu totii ca stimuleaza sistemul imunitar si ne ajuta sa blocam intrusii patogeni. Sucul de varza este, de asemenea, un remediu eficient pentru ulcerul gastric.