Din cuprinsul articolului
Pentru că îţi doreşti un corp sănătos şi o imunitate puternică, trebuie să ai o alimentaţie echilibrată şi să nu eviţi exerciţiile fizice, atât de necesare pentru sănătate şi pentru starea ta de bine. Cu toate acestea, atunci când te confrunţi cu anumite probleme de sănătate, tinzi să iei o mulţime de medicamente, care distrug bacteriile sănătoase din organism. Ca alternativă la antibioticele din farmacii, dispui de numeroase antibiotice naturale oferite de natură, care nu prezintă efectele secundare nocive ale pastilelor. Află care sunt cele mai puternice antibiotice naturale şi cum să le consumi, pentru a-ţi proteja flora bacteriană.
Top 7 cele mai puternice antibiotice naturale
Antibioticele naturale sunt cele mai bune remedii în caz de gripă, răceală sau infecţii ale căilor respiratorii. Iată care sunt cele mai importante antibiotice naturale, care pot face parte din alimentaţia ta zilnică:
- Usturoi. Regăsit în orice bucătărie, usturoiul nu este doar un condiment folosit pentru sosuri sau mâncăruri, ci reprezintă unul dintre cele mai puternice antibiotice naturale, datorită proprietăţilor sale antifungice, antimicrobiene şi antivirale. Totodată, spre deosebire de medicamentele clasice, usturoiul protejează bacteriile sănătoase din stomac şi este folosit ca tratament pentru răceală şi gripă, cu numeroase beneficii şi pentru bolile de inimă. Datorită consumului de usturoi, aliment bogat în antioxidanţi naturali, cresc performanţele sistemului imunitar. Chiar dacă usturoiul se foloseşte ca plantă aromatică în numeroase reţete culinare, pentru a profita din plin de toate beneficiile sale, trebuie consumat ca atare, zdrobit sau foarte puţin gătit, în mâncare. Pentru cei care preferă o alternativă, există şi pastile cu extract natural de usturoi, indicate pentru a întări sistemul imunitar.
- Ghimbir. Acest condiment este folosit încă din cele mai vechi timpuri, considerat un antibiotic natural de succes pentru tratarea gripei, cu numeroase beneficii şi pentru sistemul digestiv. Ghimbirul este recunoscut pentru gustul puternic, uşor înţepător, folosit îndeosebi în prepararea ceaiurilor sau a sucurilor proaspete. Consumul băuturilor pe bază de ghimbir poate ameliora stările de greaţă, fiind şi un puternic antioxidant, care întăreşte sistemul imunitar. Totodată, ghimbirul conţine şi o cantitate însemnată de vitamine, precum B1, B2 sau B3 dar şi minerale, cum sunt fosforul, calciul sau magneziul. Este recomandat să consumi ceai de ghimbir dacă suferi de boli cardiovasculare, deoarece dilată vasele de sânge şi protejează organismul împotriva radicalilor liberi.
- Capsule Biomicin. Pentru inflamaţii respiratorii, infecţii digestive sau infecţii ale pielii este recomandat să foloseşti capsule de Biomicin. Aceste capsule sunt recunoscute ca fiind un antibiotic natural cu acţiune asupra unui spectru larg de germeni patogeni. În plus, prezintă numeroase proprietăţi benefice pentru organism: antibacteriene, antivirale, antifungice, antiinflamatoare şi analgezice. Pentru a beneficia de proprietăţile capsulelor de Biomicin, durata unei cure este de 10-30 de zile, administrarea lor putând fi reluată după o pauză de două săptămâni. În ceea ce priveşte modul de administrare, pentru copiii cu vârste între 7-14 ani, se recomandă o capsulă de două ori pe zi, la o oră după masă, în timp ce pentru copiii de peste 14 ani şi adulţi, capsula poate fi luată de 3-4 ori pe zi.
- Mierea de Manuka aduce numeroase beneficii pentru sănătate, având efecte curative spectaculoase asupra corpului uman. Folosită şi consumată de mii de ani în scopuri medicinale, mierea de Manuka poate calma durerile de gât şi tulburările digestive, dar este indicată şi pentru vindecarea gingivitei sau pentru tratarea infecţiilor de la nivelul sinusurilor. Mai mult, mierea de Manuka prezintă proprietăţi antioxidante, ce oferă protecţie împotriva degradării celulare, prin neutralizarea imediată a radicalilor liberi. Dintre toate tipurile de miere din lume, mierea de Manuka este considerată unul dintre cei mai puternici antibiotici naturali, care stimulează imunitatea.
- Oregano. Consumat ca atare, în ceaiuri şi mancăruri sau sub formă de ulei, oregano se incadrează în rândul celor mai puternice antibiotice naturale. Uleiul de oregano este folosit atât pentru a combate efectele virusurilor, grăbind vindecarea, cât şi pentru tratarea inţepăturilor de insecte. Graţie proprietăţilor antibacteriene, uleiul de oregano poate distruge bacteriile patogene, fără să afecteze bacteriile bune din organism. Pentru tratarea problemelor respiratorii, sunt indicate inhalaţiile cu ulei de oregano, care poate fi adăugat şi în apă sau ceaiuri.
- Cimbru. Consumul de cimbru este recomandat pentru tratarea infecţiilor, în afecţiuni precum sinuzita, bronşită sau viroza. Mai mult, uleiul esenţial de cimbru are efect antibiotic, folosit pentru a preveni infecţiile bacteriene, de tipul herpesului vaginal. Adaugă ulei de cimbru, sub formă de picături, în ceai îndulcit sau apă.
- Extract din frunze de măslin asigură stoparea creşterii bacteriilor, a ciupercilor şi a virusurilor. La fel ca uleiul de măsline, extractul din frunze de măslin vine cu numeroase beneficii pentru sănătate: reduce colesterolul, scade tensiunea arterială, tratând şi astmul, pneumonia sau bronşita. Se recomandă administrarea de picături, care se adaugă în apă caldă sau ceai îndulcit.
Capsulele de Biomicin, mierea de Manuka, usturoiul sau ghimbirul sunt doar câteva dintre cele mai puternice antibiotice naturale din lume, al căror consum este recomandat de către toţi medicii specialişti. Ţine cont de sfaturile noastre, pentru a te bucura de un sistem imunitar puternic şi de un corp sănătos!