Alimentele puternice, care pot distruge celulele canceroase. Pot fi găsite ușor, de către oricine. De ce sunt atât de benefice?
Nu mai este niciun secret că cele mai recomandate produse alimentare sunt cele de origine vegetală, ideal din culturi ecologice.
Usturoiul este unul dintre acestea. Consumul regulat de usturoi scade riscul de a face cancer de colon sau gastric deoarece compușii usturoiului împiedică dezvoltarea și proliferarea celulelor canceroase.
Usturoiul conține compuși sulfurați, dintre care alicina este cea mai activă substanță. Acești compuși sunt cunoscuți de foarte multă vreme pentru efectele lor terapeutice: scăderea tensiunii arteriale, scăderea colesterolului rău, efect antimicrobian, combaterea micozelor cutanate, prevenirea răcelilor, stimularea imunității (ca și alte plante similare, hrean, ceapă etc.)
Semințele de cânepă
Studiile științifice au demonstrat că uleiul de cânepă previne dezvoltarea cancerului de sân.
Cânepa este o plantă minune, spun cunoscătorii. Uleiul din seminte de canepa este unicul ulei vegetal care contine raportul ideal 3:1 intre acizii grasi esentiali omega 6 si 3, vitali pentru sănătate, pe care însă organismul uman nu-i poate produce singur şi trebuie să îi preia din alimentaţie.
Strugurii negri
Consumul intens de struguri negri poate reduce riscul de a face cancer mamar sau cancer de colon.
Consumul de struguri are un efect anticancerigen datorită conținutului în procianidine. Procianidinele tip B, dar mai ales compușii cu fosfor ai acestora. În plus, pot preveni degradarea memoriei, reducând riscul de a face demență, inclusiv Alzheimer. Strugurele este, de asemenea, un fortifiant al inimii, al vaselor de sânge, dar și al plămânilor, având efect antiasmatic. Datorită polifenolilor, strugurii negri protejează inima și previn formarea cheagurilor de sânge, reducând astfel și riscul de infarct și de accident vascular cerebral. Strugurii roșii previn apariția aterosclerozei.
Roșiile
Excelentă sursă de licopen, compusul care distruge radicalii liberi înainte de a afecta celulele sănătoase. Cercetătorii au descoperit că licopenul se concentrează în țesutul prostatic. Studiile arată că licopenul nu numai că reduce riscul de apariție a cancerului de prostată, dar reduce riscul cancerului esofag, plămânului, pancreasului, colului uterin și cancerului mamar. Puteți să consumați roșii crude într-o salată sau sandviș, dar rețineți că 1 ceașcă de suc de roșii sau ½ ceașcă de sos de roșii conține de 5 ori mai mult licopen decât o roșie medie crudă.
Turmericul
Turmericul este un condiment popular în bucătăria indiană, își obține culoarea de aur dintr-un polifenol cunoscut sub numele de curcumină. Mai mult de 1500 de studii, inclusiv studiile clinice la om, arată cum curcumina inhibă proliferarea celulelor canceroase.
Dezavantajul este că acest condiment curcumina nu este bine absorbit în intestine. Dar piperul negru, care conține o substanță chimică numită piperină, ajută la absorbția curcuminei, atunci când cele două condimente se combină. Importantă este frecvența consumului, dacă nu se face regulat, nu este relevant.
Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…
De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…