Cele mai periculoase alimente pentru femeile însărcinate. Medic: „Pot afecta devastator bebelușul”

Femeile însărcinate trec prin multe pofte în timpul sarcinii. Totuși, medicii avertizează în privința anumitor alimente care pot afecta bebelușul în mod devastator.

Dieta femeilor înscărcinate trebuie să fie cât mai variată și bogată în nutrienți de calitate. Cu toate acestea, modul de a consuma alimentele contează foarte mult în sarcină și pot face diferența pentru bebeluș.

Alimentele contaminate, alterate, pot transmite Listeria, o bacterie care poate face mult rău bebelușului. Astfel, se recomandă ca alimentele să fie cât mai bine gătite, pentru a distruge această bacterie.

Persoanele vulnerabile sunt, adesea, femeile însărcinate, copiii mici, persoanele cu vârsta de peste 60 de ani și persoanele cu imunitatea slăbită.

Listerioza – simptome

Listerioza, infecția cauzată de Listeria, ar putea să fie asimptomatică sau poate provoca următoarele simptome:

  • diaree
  • febra
  • dureri musculare
  • dureri articulare
  • cefalee
  • gat rigid
  • dureri de spate
  • frisoane si sensibilitate la lumina puternică sau dureri in gat cu febra si glande umflate

Un test de sânge este cea mai sigură metodă pentru a confirma dacă ai fost infectat cu listeria. Simptomele se pot declanșa la câteva zile sau la câteva săptămâni după contractarea Listeriei.

Dacă ai consumat alimente contaminate și nu ai simptome, unii experti nu considera necesare teste speciale sau tratamente.

Această bacterie este periculoasă în special pentru femeile încărcinate, deoarece poate afecta bebelușul în mod semnificativ.

Alimente periculoase în sarcină

Dr. Ruxandra Moroti, medic infecționist, dezvăluie la Antena 3 care sunt cele mai periculoase alimente în sarcină.

„O femeie gravidă, în timpul călătoriei, trebuie să se ferească de a consuma alimente de origine animală, respectiv carnate, lactate, nepreparate suficient termic. Pentru că acestea pot transmite Listeria care poate afecta devastator bebelușul. La ce alimente mă refer în mod special? La acele delicatese din carne, din lapte, acele brânzeturi cu mucegaiuri și nu produse de fast food!

O mâncare veche își poate altera gustul, sau nu. În momentul în care își alterează gustul, nu o mâncați! Alimentele trebuie puse în frigider la cel mult două ore după ce au fost gătite! Nu se lasă pe masă!”, dezvăluie medicul.

Recent Posts

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

o oră ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

2 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

2 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

2 ore ago

Ce se întâmplă dacă faceți baie fierbinte în fiecare zi? Efecte nebănuite

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…

3 ore ago

Zodii lovite de noroc până la final de an. Au șanse uriașe să câștige la LOTO

Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…

3 ore ago

Citeste si: