Cele mai periculoase alimente pentru femeile însărcinate. Medic: „Pot afecta devastator bebelușul”

Femeile însărcinate trec prin multe pofte în timpul sarcinii. Totuși, medicii avertizează în privința anumitor alimente care pot afecta bebelușul în mod devastator.

Dieta femeilor înscărcinate trebuie să fie cât mai variată și bogată în nutrienți de calitate. Cu toate acestea, modul de a consuma alimentele contează foarte mult în sarcină și pot face diferența pentru bebeluș.

Alimentele contaminate, alterate, pot transmite Listeria, o bacterie care poate face mult rău bebelușului. Astfel, se recomandă ca alimentele să fie cât mai bine gătite, pentru a distruge această bacterie.

Persoanele vulnerabile sunt, adesea, femeile însărcinate, copiii mici, persoanele cu vârsta de peste 60 de ani și persoanele cu imunitatea slăbită.

Listerioza – simptome

Listerioza, infecția cauzată de Listeria, ar putea să fie asimptomatică sau poate provoca următoarele simptome:

  • diaree
  • febra
  • dureri musculare
  • dureri articulare
  • cefalee
  • gat rigid
  • dureri de spate
  • frisoane si sensibilitate la lumina puternică sau dureri in gat cu febra si glande umflate

Un test de sânge este cea mai sigură metodă pentru a confirma dacă ai fost infectat cu listeria. Simptomele se pot declanșa la câteva zile sau la câteva săptămâni după contractarea Listeriei.

Dacă ai consumat alimente contaminate și nu ai simptome, unii experti nu considera necesare teste speciale sau tratamente.

Această bacterie este periculoasă în special pentru femeile încărcinate, deoarece poate afecta bebelușul în mod semnificativ.

Alimente periculoase în sarcină

Dr. Ruxandra Moroti, medic infecționist, dezvăluie la Antena 3 care sunt cele mai periculoase alimente în sarcină.

„O femeie gravidă, în timpul călătoriei, trebuie să se ferească de a consuma alimente de origine animală, respectiv carnate, lactate, nepreparate suficient termic. Pentru că acestea pot transmite Listeria care poate afecta devastator bebelușul. La ce alimente mă refer în mod special? La acele delicatese din carne, din lapte, acele brânzeturi cu mucegaiuri și nu produse de fast food!

O mâncare veche își poate altera gustul, sau nu. În momentul în care își alterează gustul, nu o mâncați! Alimentele trebuie puse în frigider la cel mult două ore după ce au fost gătite! Nu se lasă pe masă!”, dezvăluie medicul.

Recent Posts

Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024: Zodia care primește o veste neașteptată

Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024. Săptămâna următoare promite să fie una intensă pentru toate zodiile,…

2 ore ago

Avertismentul unui medic: Acest tip de cartofi te pot ucide. Cum îi recunoști

Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…

3 ore ago

Angela Similea și-ar fi pierdut casa din cauza datoriilor. Unde a ajuns să locuiască artista

La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…

3 ore ago

Dana Budeanu s-ar fi căsătorit în secret cu fiul unui politician influent

Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…

4 ore ago

Trucul care te ajută să previi formarea mucegaiului în borcanele de zacuscă

Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…

4 ore ago

Aceste pensii vor fi recalculate după o nouă formulă – ce sume vor primi în plus beneficiarii

Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…

5 ore ago

Citeste si: