Cele mai periculoase alimente pe care le consumi zilnic

Există o zicală veche, suntem ceea ce mâncăm. Și nu poate fi mai adevărat. În fiecare zi consumăm o mare varietate de alimente, dintre care multe conțin aditivi toxici periculoși. Efectul poate să nu fie vizibil imediat, dar în timp, aceste ingrediente se adună în corpul nostru și pot duce la un atac de cord sau un diagnostic de cancer.

Iată câteva dintre alimentele potențial cele mai periculoase pe care le puteți mânca în fiecare zi. Acordați o atenție deosebită alimentului numărul 11, deoarece acesta este ceva pe care aproape toți dintre noi îl consumăm în fiecare zi.

1. Sifon și băuturi energizante

Se știe că soda provoacă creștere în greutate, mai ales dacă conține mult zahăr (ceea ce fac majoritatea sucurilor!). Greutatea în plus poate crește, la rândul său, riscul de cancer, atac de cord, diabet etc. Cu toate acestea, milioane de oameni consumă sifon în fiecare zi, fără să se gândească măcar la posibilele consecințe.

2. Margarina

Margarina este adesea folosită ca înlocuitor de unt, dar se pare că poate fi mult mai periculoasă pentru bunăstarea dumneavoastră.

Studiile leagă acest tip de alimente cu o rată crescută a bolilor de inimă și a cancerului. Ai grijă!

3. Carnea procesată

Consumul de carne procesată, de la salam la hot dog, poate crește riscul de cancer, spun studiile.

Mai ales că multe dintre aceste produse sunt ambalate cu ingrediente nenaturale – substanțe chimice sintetice și chiar agenți cancerigeni cunoscuți.

4. Ceriale

Deși astfel de cereale pentru micul dejun arată naturale și sănătoase și toată lumea le iubește, pot fi și extrem de nesănătoase.

Acordați o atenție sporită tuturor ingredientelor, deoarece, împreună cu zahărul excesiv, multe dintre acestea sunt pline cu diverse îmbunătățiri de arome nenaturale.

5. Chipsurile

Una dintre cele mai des consumate gustări,  chipsurile sunt extrem de nesănătoase. Multă sare, grăsimi, calorii pot duce la creșterea în greutate și diverse boli.

Una dintre principalele preocupări este însă colesterolul din cauza modului în care aceste chipsuri sunt prăjite.

6. Unele produse de patiserie

Principalul domeniu de îngrijorare aici sunt produsele de patiserie preambalate. Acestea sunt adesea pline cu uleiuri hidrogenate, cum ar fi palmierul și kernel, ceea ce crește consumul de grăsimi trans.

Există, de asemenea, alte ingrediente nenaturale în interior care merită să le acordați atenție.

7. Alimente fără grăsimi

Comercializate ca alternative sănătoase, nu toate produsele fără grăsimi sunt de fapt sănătoase.

Grăsimea este adesea înlocuită cu zahăr și componente artificiale. Luați în considerare riscurile.

8. Cartofii prăjiți

Similar cu chipsurile, acest aliment devine adesea nesănătos în procesul de gătire.

Uleiurile nesănătoase pot provoca înfundarea arterelor și pot duce la o varietate de boli.

9. Carnea roșie

În general, oamenii mănâncă adesea prea multă carne în zilele noastre, ceea ce crește riscul de cancer.

Aceste alimente sunt dure pentru sistemul tău digestiv. Un factor de risc suplimentar îl reprezintă toate substanțele chimice necunoscute care ar putea fi utilizate în perioada de agricultură.

10. Brânzeturi

Mulți oameni nici nu își pot imagina că renunță la asta din dieta lor. Brânza este extrem de bogată în grăsimi și, atunci când este asociată cu alte alimente bogate în calorii, poate încuraja creșterea în greutate.

Un factor suplimentar este că soiurile pe care le găsim în supermarket conțin adesea o serie de aditivi potențial cauzatori de cancer.

11. Înghețata

Toată lumea iubește înghețata, dar consumul mult din ea poate duce la un risc crescut de colesterol și un risc crescut de diabet.

Poate, căutați alternative mai sănătoase, cum ar fi iaurtul înghețat de înaltă calitate.

12. Mâncăruri rapide și prăjite

O regulă generală este că orice a fost gătit în ulei nesănătos poate cauza cu siguranță probleme de sănătate.

Un factor suplimentar este că astfel de alimente creează foarte mult dependență și pot fi adesea consumate în cantități nesănătoase.

13. Pâinea albă

Studiile arată că în timpul preparării pâinii albe, cea mai mare parte a valorii nutritive pur și simplu dispare.

Se știe că ceea ce a mai rămas crește nivelul de zahăr din sânge, crescând riscul de diabet.

Recent Posts

HOROSCOP. Sezonul Săgetătorului aduce schimbări majore pentru unele zodii

Sezonul Săgetătorilor le oferă nativilor mai multă poftă de viață ca niciodată şi se anunţă…

18 minute ago

Doi astrolgi, o singură concluzie: finalul lui noiembrie vine cu provocări nemaîntâlnite! Alina Bădic și Mihai Voropchievici previziuni până pe 2 decembrie

În această săptămână, influențele astrologice și mesajele runice prezentate de Alina Bădic și Mihai Voropchievici…

48 de minute ago

Se dau bani de la stat! Cine poate primi 500 de lei până în 2027

Guvernul oferă un nou ajutor financiar pentru persoanele defavorizate. În acest scop, autorităţile au modificat…

o oră ago

STUDIU. Medicamentele pentru afecțiunile cardiovasculare reduc riscul de demenţă

Un nou studiu, publicat în revista științifică Alzheimer’s Association, relevă că medicamentele pentru afecțiunile cardiovasculare…

2 ore ago

Planta medicinală care normalizează valorile tensiunii arteriale

Hipertensiunea arterială este atunci când citirile variază în mod constant de la 140 mmHg sau mai…

2 ore ago

Roaderea unghiilor: 6 moduri de a nu vă mai roade unghiile

Cum să nu vă mai roadeți unghiile? Unul dintre obiceiurile „urâte” comune este roaderea unghiilor.…

2 ore ago

Citeste si:

  • AVANTAJE