Cele mai nesănătoase tipuri de pește. Nutriționist: Pot declanșa boli degenerative, conțin metale grele

Din cuprinsul articolului

Peștele este un aliment foarte sănătos, însă poate fi însoțit și de anumite pericole dacă nu știm să îl alegem sau cum să îl consumăm. Există o multitudine de tipuri de pește nesănătos, care poate provoca boli grave.

Este recomandat să mâncăm pește cel puțin de două ori pe săptămână pentru a ne menține sănătoși. Din nefericire, nu putem spune că toate tipurile de pește sunt sănătoase. Există mai mulți factori pe care trebuie să îi luăm în considerare atunci când alegem peștele pe care îl vom consuma.

Dimensiunea, specia și prospețimea sunt elemente pe care trebuie să le iei în considerare înainte să cumperi peștele.

Cum alegi peștele?

Lygia Alexandrescu, nutriționist, a vorbit la Antena 3 despre cum putem alege peștele pentru a evita eventualele riscuri.

Peștele are calități indubitabil excepționale, din punct de vedere nutritional. El trebuie consumat de două ori, chiar de trei ori pe săptămâna, însă este foarte importantă sursa lui, de unde vine.

Ideal ar fi să încercăm să găsim pește de dimensiune medie. Căci dimensiunea peștelui contează. Știm că peștele mare are mai mult mercur, are mai multe metale grele. Și, dacă se poate, din apă dulce, apă curgătoare.

Marele dezavantaj al peștelui oceanic este că în aceste ape se deversează foarte multe reziduuri industriale. Și aici aș menționa un peste de evitat – Pangasius. Chiar dacă este mai scăzut ca preț, chiar dacă uneori e găsit că gustos și ușor de preparat, de obicei file, e de evitat. Are un număr mare de metale grele, și metal greu înseamnă boală. Simptome de la o banală durere de cap, dureri musculare, dureri articulare, tulburări digestive, oboseală cronică, alergie și până la apariția bolilor degenerative, dacă se consumă constant.

Așadar, haideți să mâncăm peștele de apă dulce, ideal peștele de Dunăre. De apă repede e ideal, dar e foarte greu, păstrăvul.

Mâncăm pește, dar dacă sursă lui nu este una cunoscută, nu mai mult de o dată pe săptămâna.

Tonul, la fel, nu mai mult de 200 de g per porție pentru că este, și el, plin de metale grele”, a explicat Lygia Alexandrescu.

Recent Posts

Simptome ale demenței care apar în viața de zi cu zi. Mulți le ignoră până e prea târziu

Deși pierderea memoriei reprezintă deseori un prim semn al maladiei, demența se mai poate manifesta…

54 de secunde ago

Predicția din 1995 a lui Bill Gates care s-a adeverit: de ce nimeni nu a luat-o în serios

În 1995, când Microsoft era încă o companie emergentă, co-fondatorul acesteia, Bill Gates, a participat…

31 de minute ago

Pacient cu cancer intestinal: ‘Am crezut că am un hemoroid’

Când a fost diagnosticat, Joshua Sanchez suferea de cancer intestinal în stadiul patru. "La început,…

o oră ago

Excelența în medicină, premiată la Gala Capital. Prof. Dr. Vladimir Ciurea, lider și vizionar în neurochirurgia pediatrică

Ajunsă la cea de-a doua ediție, Gala Capital Performers în Sănătate reprezintă un eveniment la…

o oră ago

Zodii care încheie un ciclu karmic greu, care a durat 16 ani. Intră într-o nouă eră a vieții lor

Pluto a intrat în Capricorn pe 1 septembrie și va rămâne acolo până pe 19…

2 ore ago

Mare atenție! Boli netratate care pot duce la cancer: Trebuie obligatoriu să mergem la MEDIC

Cancerele denumite în mod colectiv cancere ale capului și gâtului se dezvoltă de regulă în…

2 ore ago

Citeste si: