Cele mai nesănătoase fructe. Categorii de oameni care ar trebui să le evite pe cât posibil
Din cuprinsul articolului
Cele mai nesănătoase fructe. Unele fructe deși sunt bogate într-o varietate de nutrienți esențiali, pot conține mai mult zahăr și calorii decât altele. Unele dintre acestea pot avea efecte secundare în cazul anumitor afecțiuni, precum diabetul sau refluxul gastric.
Iată care sunt și ce efecte au:
Fructe care conțin canități mari de zahăr
Curmalele: Apreciate pentru gustul lor dulce și caramelizat, conțin antioxidanți și micronutrienți precum potasiul, cuprul și magneziul. Cu toate acestea, 160 de grame (o cană) de curmale conțin 451 de calorii și 120 de grame de carbohidrați.
Fructele uscate: Varietățile obișnuite includ mere, struguri, caise, smochine, mango și ananas. Comparativ cu cele proaspete, acestea conțin, în general, mai multe calorii, carbohidrați și zahăr. Deși sunt bogate în fibre, potasiu și vitamina C, consumul excesiv ar trebui evitat din cauza conținutului crescut de zahăr. De exemplu, 160 de grame de fructe uscate pot avea 477 de calorii, 106 grame de zahăr și 126 de grame de carbohidrați.
Mango: Cunoscut pentru gustul său dulce și textura moale, mango-ul oferă vitamina C, vitamina B9 și cupru, dar conține și 22,5 grame de zahăr în 165 de grame de mango.
Fructe bogate în calorii
Avocado: Cu un conținut ridicat de calorii (240 în 150 de grame), avocado-ul este bogat în grăsimi mononesaturate sănătoase. De asemenea, este o sursă bună de potasiu, vitamina C, vitamine B și fibre esențiale pentru digestie.
Nuca de cocos uscată: Fulgii de cocos conțin trigliceride cu lanț mediu (MCT), ușor absorbite de organism și asociate cu multiple beneficii pentru sănătate, inclusiv pentru inimă și condiția fizică. Totuși, aceștia sunt bogați în calorii și grăsimi, 93 de grame oferind 560 de calorii și 56 de grame de grăsimi.
Prune uscate: Datorită conținutului lor ridicat de fibre și efectelor laxative, prunele uscate sunt uneori folosite ca remediu natural pentru constipație. Cu toate acestea, ele sunt bogate în calorii, carbohidrați și zahăr, 174 de grame conținând 418 calorii, 66 de grame de zahăr și 111 grame de carbohidrați.
Cele mai nesănătoase fructe pentru diabetici
Fructe confiate: Acestea sunt înmuiate și încălzite în sirop de zahăr, rezultând un produs dulce și dens caloric. Ele conțin mult zahăr (81 de grame) și carbohidrați (83 de grame) în doar 100 de grame.
Suc de fructe: Concentratul de zahăr și carbohidrați din sucul de fructe, fără fibrele benefice ale fructelor proaspete, poate crește riscul de diabet de tip 2.
Fructe conservate în sirop: Acestea sunt bogate în carbohidrați și zahăr și sărace în fibre, făcându-le nerecomandate diabeticilor. 214 grame de cocktail de fructe conservate în sirop conțin 36,5 grame de zahăr.
Fructe nerecomandate în refluxul gastric
Portocale și grapefruit: Bogate în vitamina C, potasiu și fibre, aceste citrice pot fi foarte acide și pot provoca arsuri gastrice la persoanele cu reflux acid.
Roșii: Deși sunt clasificate ca legume, acestea sunt tehnici fructe și sunt bogate în vitamina C, fibre și licopen. Cu toate acestea, aciditatea lor poate agrava simptomele refluxului gastric.