Din cuprinsul articolului
Un stil de viață sănătos este influențat de 3 elemente principale: alimentația, odihna și exercițiile fizice. Anumite alimente pot stimula sănătatea și bunăstarea organismului, în timp ce anumite mâncăruri pot dăuna în mod semnificativ, fiind o cauză principală a dezvoltării anumitor probleme de sănătate. Iată care sunt cele mai nesănătoase alimente pe care ar trebui să le eviți cu orice preț!
Anumite alimente pot determina dezvoltarea afecțiunilor cu potențial letal, precum cancerul și afecțiunile cardiovasculare. Deși apariția afecțiunilor menționate pot fi influențate de o multitudine de factori, specialiștii consideră că anumite alimente pot crește riscul de a le dezvolta.
Cele mai nesănătoase alimente pe care nu ar trebui să le consumi
Sucurile carbogazoase și băuturi cu un conținut ridicat de zahăr
Revista The Lancet subliniază faptul că, dintre alimentele ultra-procesate, băuturile răcoritoare și alte produse zaharoase sunt responsabile de creșterea globală a supraponderabilității și a obezității. În plus, pot crește riscul de diabet de tip 2, boli cardiovasculare și anumite tipuri de cancer.
Alte studii, de asemenea, a arătat că băuturile cu mult zahăr și consumate frecvent pot duce la demență și pot contribui la apariția bolii Alzheimer. American Heart Association afirmă că ar trebui să limităm consumul de băuturi dulci la 450 de calorii pe săptămână.
Floricele la microunde
Sunt cu siguranta usor de facut, insa acele pungute cu floricile sunt pline de chimicale care au fost corelate cu afectiuni ca infertilitate dar si cancer la ficat, pancreas, sau testicule. Agentia de Protectie a Mediului Inconjurator din SUA a recunoscut faptul ca acidul perfluooctanic (PFOA) din pungile de floricele pentru microunde au un potential carcinogenic iar alte studii independente separate au aratat o legatura intre acestea si cresterea tumorilor. In acelasi mod diacetilul din aceste pungi de floricele este corelat cu afectiuni ale plamanilor si cancer.
Zahăr rafinat
Zahărul rafinat ridică rapid nivelele de zahăr din sânge și stimulează producția de insulină. Specialiștii consideră că zahărul rafinat hrănește în mod direct celulele canceroase. De asemenea, este dăunător pentru pancreas, întrucât organismul are nevoie de mai multă insulină. Această suprastimulare a pancreasului de a produce insulina duce determină deteriorarea acestui organ esențial.
Carne procesată
Majoritatea produselor din cărnuri procesate precum celebrii mici, baconul, mezelurile, parizerul, hot dogs, hamburgerii, cremwurstii si altele, conțin conservanți chimici care să le facă să arate proaspete și apetisante. De obicei în aceste cărnuri se folosesc nitriți si nitrați pentru a da cărnii o culoare mai “vie”. Aceste substanțe au fost corelate cu un risc crescut de cancer de colon și alte forme de cancer, scrie viataverdeviu.ro.