Din cuprinsul articolului
Ananasul ar trebui să fie nelipsit din alimentație. Este fructul care ar trebui clasificate drept „super-alimente” datorită beneficiilor lor asupra sănătății.
Ananasul: un fruct atât de aromat, încât de secole a fost piesa centrală a unei varietăți de alimente populare. Ne place să îl mâncăm într-o salată de fructe, pe pizza, pe o șuncă glazurată cu miere, sau simplu.
Dar care sunt, mai exact, beneficiile pentru sănătate? Există factori care diferențiază acest fruct special de alte alegeri alimentare sănătoase?
Atunci când ne este poftă de ceva dulce, primul nostru impuls poate fi să ne îndreptăm spre un baton de ciocolată sau o înghețată. Și, deși aceste alegeri sunt cu siguranță delicioase, nu sunt tocmai sănătoase. O alegere mai bună este un fruct mai dulce, cum ar fi ananasul, care are sub o sută de calorii/ porție.
În plus, fructul conține atât de multă apă, este mai probabil să vă ofere o senzație de sațietate, ceea ce ar putea reduce consumul de alimente în continuare și să vă ofere un mic, deși nu demitizabil, pas înainte în lupta dvs. împotriva umflăturii.
Sursă excelentă de fibre
Ar fi o exagerare să spunem că ananasul este plin de fibre, dar nu se poate nega faptul că cele aproape 3 grame de fibre din porția medie merită luate în considerare. La urma urmei, cele mai multe alte dulciuri, cum ar fi cele procesate care se găsesc în majoritatea automatelor de gustări, nu vă vor oferi nicio ofertă de fibre.
În cazul în care nu sunteți conștienți, fibrele joacă un rol important în a ajuta la deplasarea alimentelor în cadrul sistemului digestiv uman, ceea ce înseamnă că vă pot ajuta să vă mențineți „regulat” și să vă simțiți bine.
Fibrele ajută, de asemenea, la menținerea senzației de sațietate, ajutând la limitarea indulgențelor mai puțin sănătoase. În general, conținutul de fibre din ananas este moderat, deși nu este deloc neimpresionant și ar trebui să reprezinte un alt motiv bun pentru a-l face parte din dieta ta obișnuită, potrivit activebeat.com.
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…
În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…
La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…
Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…
Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…
Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…