Din cuprinsul articolului
Alcoolul poate face și bine… atunci când e consumat cu moderație. Unii cercetători înclină balanța înspre beneficiile consumului moderat de alcool ca metodă de prevenție în anumite boli, alții demonstrează că, indiferent de cantitatea de alcool ingerată pe termen lung, alcoolul afectează starea de sănătate.
Anumite studii au dovedit că un consum moderat pe termen lung este asociat cu efecte ireversibile asupra creierului.
Cercetările care prezintă o asociere între consumul moderat și regulat de alcool și diminuarea riscului apariței anumitor boli au avut în atenție:
Totodată, atunci când este consumat în exces, alcoolul reprezintă un risc de a dezvolta toate afecțiunile enumerate mai sus.
Aceste studii au fost realizate pe un eșantion limitat și rezultatele nu pot fi generalizate la întreaga populație. S-a luat în considerare consumul moderat de maxim 10 unități de alcool pe săptămână.
Experții în sănătate publică recomandă a nu se depăși 7 pahare de alcool pe săptămână, atât pentru bărbați, cât și pentru femei, respectând două zile pe săptămână în care nu se consumă deloc alcool. Un pahar de alcool este echivalent cu 250 de ml de bere cu o concentrație de 5% alcool.
Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a propus un leac pentru ciocurile din călcâie. După spusele ei, ciocurile…
Din învățămintele rămase de la Părintele Cleopa, descoperim cel mai mare demon pe care noi…
Vești noi pentru seniori. Seniorii cu venituri mai mici de 3.000 de lei ar putea…
Ce trebuie să faci în primele 24 de ore de răceală sau gripă. Pentru că…
7 semne ale deficienței grave de VITAMINA D pe care nu trebuie să le ignori.…
Sunteți gata să explorați tărâmurile enigmatice ale astrologiei și să descoperiți ce semne zodiacale prezintă…