Sari la conținut

Dieta ketogenă: cele mai frecvente motive pentru care nu dai un gram jos

dieta
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
dieta cu care reusesti să iti imbunătațești sănătatea mintală

O dietă ketogenă necesită două lucruri: voință și răbdare. A devenit popular în ultimii ani și este posibil ca unele dintre rudele, prietenii și colegii tăi să fi urmat exemplul.

Ideea centrală este să reduceți aportul de carbohidrați la doar 10% din caloriile zilnice. Poate suna dificil, dar merită, spun nutriționiștii

Dieta ketogenă este o dietă bogată în grăsimi, proteine ​​adecvate și săracă în carbohidrați. Este o optiune eficienta pentru persoanele care vor sa slabească, dar trebuie să accepți ca vei spune „la revedere” multor carbohidrati.

alimente care te ingrasa

Cu toate acestea, există destul de mulți care nu reușesc să piardă în greutate, în ciuda faptului că o urmează. Care sunt greșelile pe care le fac și ar trebui să dai exemplu?

Alcoolul poate avea un impact negativ asupra eforturilor de slăbire

Nu scapi de stres

Nu doar dieta te va ajuta să slăbești. Alți hormoni intră în joc, cum ar fi cortizolul, care crește atunci când ești stresat și poate provoca depozitarea grăsimilor. Pentru a menține nivelul scăzut de stres, asigurați-vă că acordați prioritate somnului, alegerilor alimentare sănătoase și activităților care vă ajută să vă relaxați, cum ar fi exercițiile fizice, cititul, înotul sau vizionarea unui film.

Mănânci multe dulciuri  

Deși sunt delicioase, sunt încă bogate în calorii, așa că dacă le tratați ca pe o gustare zilnică sau două, este posibil să nu pierdeți în greutate.

Consumi alcool

Consumul de alcool te scoate temporar din cetoză și oprește arderea grăsimilor. Aceasta înseamnă că consumul chiar și de două până la trei băuturi alcoolice de mai multe ori pe săptămână poate avea un impact negativ asupra eforturilor de slăbire.

Multe calorii

Pe dieta ketogenă, reduceți aportul de carbohidrați și mâncați mai multe grăsimi bune, care sunt destul de dense în calorii. O dietă ketogenă este concepută pentru a folosi grăsimile drept combustibil, dar dacă consumați prea multe calorii pentru nevoile dvs., este posibil să stocați grăsimi așa cum ați face în orice tip de alimentație.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel