Categories: Stil de viaţă

Cele mai frecvente greșeli pe care le facem când ne spălăm părul

Cele mai frecvente greșeli pe care le facem când ne spălăm părul. Poate părea ciudat, dar chiar și când ne spălăm părul putem face greșeli. Iată care sunt cele mai dese.

 

Spălatul părului în fiecare zi este o mare greșeală, potrivit specialiștilor, ca și folosirea anumitor tehnici incorecte, ce pot dăuna. Dacă ne spălăm părul prea des sau incorect, efectele se văd destul de rapid: cade, se despică, este tot mai uscat etc.

Primul pas pentru o spălare corectă este înmuierea părului. Niciodată nu pune sampon sau balsam pe parul uscat. Asigura-te ca parul este bine udat inainte de a aplica sampon/balsam.

Apa fierbinte deschide cuticulele, ceea ce are ca efect indepartarea murdariei si a resturilor de produse cosmetice din par. In plus, scalpul incepe sa elibereze ulei, noteaza sfatulparintilor.ro.

Ai părul lung? Iată ce să faci mai întâi

Nu te sampona intai daca ai parul mai lung. Putin balsam inainte de samponare te ajuta sa mentii sanatatea varfurilor. In plus, balsamul va intra in orice gaura din cuticule ceea ce va aduce un plus de stralucire.

Leagă-ți părul în coadă și aplică balsamul doar pe coadă, nu și la rădăcină. Stai câteva minute și apoi aplică șamponul pe care îl folosești de obicei. În loc de balsam, poți aplica un ulei de măsline, de cocos, de migdale, orice care îți hidratează părul.

Lasă uleiul să acționeze și apoi te speli normal. Dacă ai timp, este bine să ții uleiul cât mai mult pe păr, dacă se poate chiar peste noapte. Aplici uleiul și pui o folie de plastic și prosop. Dimineață te speli normal. Vei vedea diferențele.

Maseaă foarte bine scalpul, este foarte important și pentru o mai bună circulație a sângelui. Și nu te spăla cu apă fierbinte. O apă călduță este suficientă pentru spălat. Dacă poți, clătește părul cu apă rece. Rezultatele vor fi spectaculoase.

Recent Posts

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

3 minute ago

Horoscop 4-11 noiembrie 2024, cu Cristina Demetrescu: zodia care va reuși să mute munții din loc! Succes pe toate planurile

În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…

23 de minute ago

Arges: O pacientă de 69 de ani a primit o nouă șansă la viață, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, în premieră

La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…

43 de minute ago

Anunț oficial, extrem de important, de la Ministrul Muncii: cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…

o oră ago

Cum va fi IARNA 2024-2025 în Europa? Prognoza METEO – impactul fenomenului La Niña

Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…

o oră ago

România are nevoie de un program național de dezvoltare a industriei farmaceutice

Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…

2 ore ago

Citeste si: