Cele mai eficiente supe care alungă viruşii. Dacă ești un fan al dovleacului și te-ai întrebat vreodată ce poate aduce consumul acestui aliment delicios pentru sănătatea și bunăstarea ta, continuă să citești pentru a afla ce beneficii pentru sănătate are consumului de dovleac.
Poate susține sănătatea intestinală
Fibrele sunt un nutrient cheie care susține sănătatea intestinală prin reglarea microbiotei intestinale și ajutând la promovarea mișcărilor intestinale regulate.
Poate reduce riscul de a dezvolta anumite tipuri de cancer
Deoarece dezvoltarea anumitor tipuri de cancer este legată de creșterea stresului oxidativ, se recomandă o dietă bogată în antioxidanți pentru a reduce riscul de cancer.
Întărește imunitatea
Dovleacul este o sursă naturală de mulți nutrienți care susțin sănătatea imunității, inclusiv vitamina C , zinc și seleniu. Și din moment ce hidratarea adecvată poate afecta și sănătatea imunitară, faptul că dovleacul conține aproximativ 90% apă ajută la evidențierea unui alt motiv pentru care acest aliment poate fi o parte importantă a unei diete de susținere a imunității, potrivit health.com.
Ațadar, sezonul rece vine la “pachet” cu răceli şi bronşite. Potrivit medicilor, bolile toamnei pot fi alungate și cu ajutorul medicamentelor naturale. Remedii naturale şi sănătoase, supele cu dovlea pot veni de hac stările de rău. La îndemâna oricui, înainte de a ajunge la medic, o supă caldă din legume face minuni.
Supa crema de dovleac cu cartofi si ceapa
Ingrediente pentru 6 portii: 1/2 dovleac mic (curățat și tăiat cubulețe), 1 cartof mediu (curățat și tăiat cubulețe), 1/2 ceapă, tocată, 1 cățel mic de usturoi zdrobit, 1 litru de apă sau mai mult, 300 ml de legume bulion, ceapa verde tocata, sare doar daca este necesar.
Mod de preparare
Supa de dovleac cu salvie
Ingrediente: 500 g dovleac decojit, 1 ceapă, 1 morcov, 1 tulpină de țelină (fără frunze), 1 cățel de usturoi, 1 litru de bulion de legume, 1 lingură de ulei, 1 lingură de ulei de măsline, 1 frunză de dafin, 2 cuișoare de gătit, sare, frunze de salvie după gust, semințe de dovleac prăjite pentru servire, piper negru.
Mod de preparare
Aruncați semințele (sau coaceți-le separat la cuptor) și tăiați dovleacul în bucăți mari. Se curata si se rade morcovul. Tăiați tulpina de țelină în 3 părți. Decojiți capul de ceapă și tăiați-l în două – tocați mărunt o jumătate, și atașați foaia de dafin de cealaltă cu ajutorul cuișoarelor. Curățați usturoiul și tăiați-l mărunt.
Puneți untul într-o oală de mărime medie și îl puneți la foc mediu. Imediat ce se topeste, adaugam ceapa tocata si morcovul ras. Se sare, se presară cu piper negru și se fierbe până se înmoaie. Adăugați usturoiul și amestecați bine. Adăugați bucățile mari de dovleac, jumătate de ceapă cu cuișoarele și foaia de dafin, bucățile de țelină. Tu turnezi apa. După fierbere, se reduce focul și se lasă să fiarbă cu capacul întredeschis pentru încă 15 minute.
Între timp, încălziți o tigaie mică cu ulei de măsline la foc mediu. Odată ce este fierbinte, adaugi frunzele de salvie și le prăjești pentru câteva secunde – scopul este doar să le croiști.
Transferați-le pe o farfurie tapetată cu un prosop de hârtie și lăsați-le deoparte. Închizi aragazul. Folosind clești lungi de bucătărie, scoateți și aruncați bucățile de țelină, ceapa tocată și jumătate din cap de ceapă cu frunza de dafin. Transferați bulionul cu bucățile de dovleac într-un blender și pasați-o până la omogenizare.
Atenție: țineți capacul blenderului cu un prosop de bucătărie pentru a preveni deschiderea presiunii aburului. Poftă bună!
Supă de dovleac cu năut
Ingrediente: 700 g dovleac, 200 g naut fiert, 2 catei de usturoi, 1 ceapa mare, 500 ml apa, sare, ulei de masline, piper negru macinat. Pentru a decora supa: năut, semințe de cânepă, coriandru tocat.
Mod de preparare
Curățați dovleacul. Aruncați semințele și tăiați-le în cuburi. Ceapa albă și cățeii de usturoi – îi toci grosier. Se toarnă într-o oală apă, dovleac, ceapa, căței de usturoi și năut. Când apa clocotește, acoperiți oala și fierbeți timp de 20 de minute.
Cu un blender sau robot de bucatarie, mixeaza supa pana devine o crema omogena. Sare, presara un praf de piper negru. Se serveste cu un strop de ulei de masline, naut, seminte de canepa si coriandru tocat.
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…
Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…