Cele mai eficiente remedii naturiste pentru alergiile de primăvară

Dacă în fiecare an întâmpini primăvara cu nasul înfundat și ochii înlăcrimați, te-ai putea confrunta cu o alergie sezonieră.

Alergia este reacţia sistemului imunitar la elemente obişnuite, banale din mediul înconjurător, la care nu ar trebui să reacţioneze. Substanţele ce declanşează o reacţie alergică se numesc alergeni şi sunt reprezentate în mod frecvent de polenuri, mucegaiuri, acarieni, păr de animale, anumite alimente.

Alergia de primăvară cauzată de polen  debutează la jumătatea lunii martie și se sfârșește în iunie.

Iată care sunt cele mai eficiente remedii naturiste propuse de specialistul în homeopatie și acupunctură Alice Popescu cu care poți ține în frâu alergiile:

  1. Căpăcelele de fagure

Produsele apiterapeutice și în special  căpăcelele de fagure ajută foarte mult mai ales în conjunctivita alergică. Mestecă câte 2-3 lingurițe pe zi, timp de aproximativ 3 săptămâni.   

Este recomandat să achiziționezi fagurii de la producătorii locali sau de la cei situați în aria învecinată de pe o rază nu mai mare de 10 kilometri. Astfel, mierea obținută din polenul florilor regăsite în zona în care locuiești sau muncești, te va ajuta să desensibilizezi treptat organismul față de alergenii locali. Acest proces se numește imunoterapie.

 

  1. Cocăzul negru

Mugurii de coacăz negru au o acțiune clar antialergică, putând fi administrați sub diverse forme, în tratarea rinosinuzitelor alergice, astmului alergic, edemului Quincke, urticariilor. Infuzia de muguri de coacăz negru se prepară astfel: toarnă 200 ml apă clocotită peste o linguriță de muguri. Acoperă vasul pentru 15-20 minute, apoi strecoară. Consumă1-2 căni de ceai pe zi.

  1. Trei-frați-pătați

Ceaiul de trei-frați-pătați este eficient în orice tip de alergie:

– alergia la polen și praf – toți cei care strănută la contactul cu polenul sau cu praful, care au urticarii pe piele, senzații de sufocare, cărora le curg nasul și ochii, ar trebui să încerce măcar o cură de trei săptămâni cu ceai de trei-frați-pătați. Se consumă 2-4 căni pe zi, pe stomacul gol. Această plantă nu numai că previne reacția alergică, dar poate chiar stopa un proces alergic deja declanșat (în câteva ore).
         – astmul și bronșita alergică – la fiecare schimbare de anotimp, se face o cură în care se bea ceai de trei-frați-pătați, câte o cană, de 3 ori pe zi. Ceaiul se bea îndulcit cu miere de salcâm.

– rinita și rinosinuzita alergică – indiferent dacă este vorba de o afecțiune pe fond alergic sau pe fond infecțios, cura cu ceai de trei-frați-pătați (2-4 căni pe zi) te va ajuta.

4. Mușețelul și propolisul au de asemenea  un efect calmant antiinflamator și te pot ajuta și în cazul alergiilor însă nu sunt tratamente specifice.  

 

Recent Posts

Regula de aur a dietelor de slăbit. Un medic endocrinolog ne spune cât de mult este indicat să slăbești într-o săptămână

Regula de aur a dietelor de slăbit. Un medic endocrinolog ne spune cât de mult…

8 minute ago

HOROSCOP 5 noiembrie 2024. Momente dificile pentru unele zodii

Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…

9 ore ago

Senatul a adoptat un proiect de lege privind controlul medicamentelor care conțin substanțe stupefiante și psihotrope

Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…

10 ore ago

TOP 5 beneficii pentru sănătate ale ceaiului de cătină

Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…

10 ore ago

Medicii sunt în alertă: temuta gripă australiană H3N2 a ajuns în Europa! LISTA simptomelor

Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…

11 ore ago

Citeste si: