Cele mai eficiente patru surse naturale de antibiotice

Antibiotice naturale. Folosite pentru a trata infecțiile bacteriene, atibioticele lucrează pentru a ucide sau a preveni răspândirea bacteriilor de diverse tipuri.

Peste 100 de tipuri de antibiotice sunt disponibile în prezent, pentru a trata o gamă largă de infecții.

Descoperite în urmă cu mai bine de un secol în urmă, antibioticele au adus schimbări revoluționare în știința medicală. Ineficiente în tratarea infecțiilor virale, antibioticele sunt adesea prescrise pentru infecții ale tractului urinar, infecții ale pielii, faringite streptococi și mai multe infecții bacteriene.

Cu toate acestea, utilizarea pe scară largă a antibioticelor a dus la rezistența la antibiotice. Acest lucru se întâmplă atunci când iei antibiotice prea des, ceea ce face corpul tău rezistent la antibiotice. Bacteriile nu mai răspund la efectele acestor medicamente. Acesta este motivul pentru care din ce în ce mai mulți oameni caută surse naturale de antibiotice.

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Cele mai eficiente 4 surse naturale de antibiotice

Iată câteva surse naturale de antibiotice care pot ajuta la prevenirea creșterii bacteriilor.

  1. Merișoare: Merișoarele sunt puteri de antioxidanți. De asemenea, conțin proprietăți antiinflamatorii și antibacteriene în mod natural. Potrivit unui studiu realizat de National Institutes of Health, merișorul a fost moderat eficient împotriva unui agent patogen parodontal din biofilme. Extractul de merișor poate fi eficient și în tratarea infecțiilor tractului urinar.
  2. Ulei esențial de oregano: Oregano este o plantă folosită adesea ca medicament pentru a lupta împotriva bacteriilor și virușilor. National Institutes of Health e a efectuat un studiu asupra proprietății antibacteriene a uleiului de oregano și a constatat că inactivează efectiv multe bacterii patogene. Compușii vegetali ai oregano, inclusiv carvacrolul, le fac surse naturale de antibiotice.
  3. Miere: Mierea este cunoscută ca un antibiotic antic folosit pentru a trata infecțiile pielii și nu numai. Mierea este un agent natural antibacterian, antimicrobian și antiinflamator plin de antioxidanți. Mierea conține compuși fenolici puternici și peroxid de hidrogen care are proprietăți antibacteriene. Pentru a trata infecțiile pielii, puteți aplica direct miere crudă. Oamenii antici foloseau mierea ca una dintre numeroasele surse naturale de antibiotice.
  4. Usturoi: Studiile au sugerat că extractul de usturoi și-a demonstrat eficacitatea împotriva bacteriilor și ciupercilor datorită activității sale microbiene cu spectru larg. Are o puternică proprietate antimicrobiană. Usturoiul are alicină care prezintă unele efecte împotriva bacteriilor. Extractul de usturoi crud are câteva urme de proprietăți antibacteriene care îl fac una dintre sursele naturale utilizate pe scară largă de antibiotice.

Avertisment: Deși aceste ierburi și extracte sunt eficiente împotriva unor infecții bacteriene, doza și utilizarea lor adecvată trebuie consultate cu un expert medical înainte de a le lua. S-ar putea să nu fie la fel de eficiente ca antibioticele în unele infecții bacteriene.

Folosiți aceste extracte de plante și ierburi ca surse naturale de antibiotice numai după consultarea medicului dumneavoastră.

Recent Posts

HOROSCOP 5 noiembrie 2024. Momente dificile pentru unele zodii

Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…

8 ore ago

Senatul a adoptat un proiect de lege privind controlul medicamentelor care conțin substanțe stupefiante și psihotrope

Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…

8 ore ago

TOP 5 beneficii pentru sănătate ale ceaiului de cătină

Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…

9 ore ago

Medicii sunt în alertă: temuta gripă australiană H3N2 a ajuns în Europa! LISTA simptomelor

Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…

9 ore ago

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

10 ore ago

Citeste si: