Sari la conținut

Cele mai eficiente metode prin care puteţi scăpa de punctele negre

Punctele negre sunt o formă de acnee cauzată de secreţia în exces de sebum. Bacteriile de pe piele, în combinaţie cu cele din mediul înconjurător şi sebumul în exces, creează aceste puncte neplăcute. Apar, în general, în zonele în care porii sunt mai mari şi mai deschişi. Din fericire, puteţi găsi acasă tot ce aveti nevoie pentru a scăpa de punctele negre. În plus, remediile home-made sunt mai ieftine şi mai eficiente decât produsele din comerţ.

Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este o substanţă deosebit de eficientă în combaterea punctelor negre. Amestecaţi zece linguriţe cu bicarbonat şi 500 ml apă fiartă. După ce soluţia s-a răcit puţin (şi poate fi suportată de piele), aplicaţi pe zona cu puncte negre. Folosiţi-vă în acest sens de o dischetă demachiantă.

Argilă
Pregătiţi o cană cu apă fiartă. Amestecaţi 20 g glicerină cu 10 g argilă şi 40 g pudră de migdale. Adăugaţi apă fierbinte până când amestecul capătă consistenţa unei paste groase. Întindeţi-o pe zona în care punctele negre încep să îşi facă de cap, lăsaţi-o să acţioneze timp de zece minute, apoi îndepărtaţi-o cu apă călduţă.

Cartofii raşi
Punctele negre, dar şi coşurile şi iritaţiile pot fi îndepărtate cu uşurinţă cu ajutorul cartofilor. Daţi prin răzătoarea mică un cartof de mărime potrivită, întindeţi pe faţă (este indicată poziţia orizontală) şi după un sfert de oră clătiţi cu apă caldă.

Lămâie
Dacă aveţi tenul gras, este potrivit să preparaţi o mască cu zeamă de lămâie, care este eficientă în diminuarea porilor dilataţi. Aveţi nevoie de două lămâi, trei albuşuri şi puţin alcool de 70 de grade. Amestecaţi toate acestea, întindeţi masca pe faţă şi menţineţi astfel 15 minute. Clătiţi cu apă caldă, încheind cu apă rece. La final vă daţi cu crema indicată tenului dumneavoastră.

Castraveţi
Pentru tenul uscat este indicată o loţiune din suc de castraveţi preparată astfel: radeţi câţiva castraveţi, stoarceţi sucul şi amestecaţi trei părţi de suc şi o parte de alcool. Spălaţi-vă cu apă caldă pe faţă, apoi tamponaţi cu loţiunea de suc de castraveţi. Puteţi face astfel seară de seară, loţiunea preparată păstrând-o în frigider.

Tărâţe

Amestecaţi un albuş cu o jumătate de cană cu tărâţe opărite, o lingură cu ulei de măsline şi o lingură cu suc de lămâie. Aplicaţi pe tenul curăţat în prealabil şi aşteptaţi 20 de minute ca să-şi facă efectul. Clătiţi cu apă călduţă şi veţi avea un ten curat şi cu mai puţine puncte negre.

Miere

Amestecaţi o lingură de miere cu o lingură de scorţişoară până când obţineţi o pastă omogenă. Aplicaţi această compoziţie pe zonele cu puncte negre şi după 20 de minute îndepărtaţi cu apă călduţă. Puteţi folosi acest tratament de două ori pe zi. Mierea este un bun dezinfectant şi cicatrizant, iar scorţişoara are proprietăţi antibacteriene.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel