Sari la conținut

Cele mai eficiente metode naturale să-ți ”resetezi” tiroida și să arzi grăsimi întreaga zi

Tiroida este considerată ”bateria” întregului nostru corp. Funcționarea hormonilor tiroidieni este extrem de importantă pentru metabolismul fiecărei celule din organism, inclusiv a creierului. Hipotiroidismul apare atunci când tiroida nu produce suficienți hormoni pentru a regla diverse funcții necesare organismului.

Unul dintre efectele hipotrisoidismului este încetinirea metabolismului care duce la acumularea kilogramelor în plus și oricâte eforturi am face, nu reușim să slăbim.

Modalități naturale de a reseta tiroida

Tiroida este responsabilă pentru o mulțime de lucruri. Reglează metabolismul, te ajută să menții o greutate sănătoasă, te menține energic, echilibrează starea de spirit, te ajută să dormi bine și sa ai o digestie buna.

– consumați alimente bogate în calciu: urdă, brânză, cașcaval;

– evitați glutenul și cazeina

-consumati alimente bogate în fier: organe de pasăre, ficat;

– consumați pește
– detoxifiați organismul de metale grele
– verificați dacă nivelul de iod este normal
– scoateți din dietă zaharurile
– consumați ulei de cocos
– mâncați alge și fructe de mare
– optimizați nivelul de vitamina A, D și K2
– evitați soia

Coada-şoricelului pentru hipotiroidie

În caz de hipotiroidie se recomandă infuziile din coada-şoricelului şi creţişoară. Acestea sunt recunoscute pentru că reglează funcţiile tiroidei.

Cele două plante se combină şi din acest amestec se adaugă o linguriţă în 250 ml de apă fiartă. Se beau două căni de ceai pe zi, una dimineaţa şi una seara, cu jumătate de oră înainte de masă.

Ceapa, bună, dar cu măsură!

Tot în tratamentul naturist al hipotiroidiei intră şi ceapa şi usturoiul. Acestea trebuie consumate zilnic. Este bine de ştiut că cele două legume prezintă contraindicaţii importante.

Astfel, ceapa şi usturoiul sunt contraindicate persoanelor care au probleme gastrointestinale, ulcer sau gastrită hiperacidă, dar şi mamelor care alăptează.

Algele cresc secreţia de hormoni

Dintre toate algele marine, cea brună este cea mai indicată pentru stimularea secreţiei de hormoni tiroidieni. Ea se administrează sub formă de infuzie, care se prepară din două-trei linguriţe de plantă uscată la o cană cu apă. Din acest amestec se bea de trei ori pe zi.

Uleiuri esentiale de levantica si rozmarin – au proprietati similare hormonilor si completeaza efectele algelor, utilizate pe cale externa. Datorita puterii de penetratie prin peretii tegumentari, joaca un rol de suport pentru principiile terapeutice ale algelor. Se utilizeaza atat in forma externa, prin aplicare de cataplasme (in combinatie cu algele brune), cat si in forma interna – 3,4 picaturi din fiecare dizolvate in putina apa calda, miere sau ulei neutru, cu 20-30 minute inaintea meselor principale. Acest remediu combate anumite tulburari specifice hipotiroidiei, cum sunt neurastenia, disfunctiile renale sau tulburarile de apetit.
Polen si pastura – aceste produse apicole sunt bogate in iod, tirozina si metionina, triada care controleaza buna functionare a glandei tiroide. Tirozina este aminoacidul utilizat de glanda tiroida pentru biosinteza hormonilor specifici ce guverneaza importante functii metabolice. Tirozina este si precursorul a doi importanti neuromediatori – dopamina si noradrenalina, a caror absenta sta la baza instalarii fenomenului de depresie. Se administreaza 1-2 linguri de polen macinat, la care se adauga o lingurita de pastura, zilnic, in cure de 4-6 saptamani, cu 2 saptamani pauza intre ele.
Gentiana – puternic stimulant metabolic care favorizeaza secretia normala de hormoni tiroidieni si actioneaza ca reechilibrant psiho-emotional pentru formele de hipotiroidism sever asociat cu mixedem. Se administreaza sub forma de tinctura – 3×20 picaturi diluate in 100 ml apa, zilnic, inainte de mese, in cure de 3 luni, cu 15-30 zile pauza intre ele. Se mai pot utiliza remedii precum decoctul de ghimpe, infuzia de drobita (Genista tinctoria) sau extractele din frunze de nuc, foarte bogate in iod

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel