Sari la conținut

Cele mai comune BOLI care apar VARA. Care sunt simptomele

infectie urinara
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Cele mai frecvente boli de vară! Unele boli sunt mai frecvente în timpul verii, deoarece creșterea temperaturilor și a practicilor în aer liber sau a timpului liber de vară sunt cauze directe ale acestor afecțiuni, cum ar fi arsurile, infecțiile urinare, mușcăturile de insecte sau deshidratarea.

Deși majoritatea nu sunt serioase pentru sănătate, trebuie luate remedii pentru a evita complicațiile sau disconfortul pe care îl provoacă. Alte dintre aceste afecțiuni sunt mai dăunătoare și trebuie tratate de un medic.

Deshidratare și căldură

Deshidratarea nu este o boală în sine, dar are consecințe grave asupra sănătății. Apare atunci când corpul pierde mai mult lichid decât este ingerat, astfel încât cantitatea de apă și alte lichide necesare pentru buna funcționare a corpului nu sunt suficiente.

Soluția la această problemă este să beți apă și să înlocuiți fluidele și sărurile minerale. Astfel, aceasta este principala recomandare în timpul verii, când hidratarea devine și mai importantă din cauza temperaturilor ridicate și a căldurii.

În plus, aceste temperaturi ridicate pot duce la accident vascular cerebral, o urgență vitală care trebuie tratată într-un spital, astfel încât atunci când o persoană suferă de accident vascular cerebral necesită ajutor imediat și se recomandă să sunați la 112.

Simptomele care indică faptul că o persoană suferă de insolatie includ o temperatură anormal de ridicată a corpului, în jur de 40 ° C sau mai mult, precum și alte semne precum slăbiciune, dureri de cap, amețeli, greață, vărsături sau ritm cardiac rapid.

Astfel, atunci când apar aceste simptome, este necesar să încercați să reduceți rapid temperatura corpului persoanei afectate de îndată ce sosesc serviciile de urgență. Pentru a face acest lucru, trebuie să așezați persoana afectată la umbră, dezbrăcată și să încercați să reduceți temperatura cu comprese de apă rece sau orice altceva este la îndemână, așa cum este indicat în Campania de informare a undelor de căldură.

Cistita și infecția urinei

Cistita este o altă afecțiune care este cea mai răspândită în timpul verii. Este o boală care constă din inflamația vezicii urinare și care apare, în majoritatea cazurilor, din cauza unei infecții bacteriene, adică a unei infecții cu urină, potrivit Mayo Clinic.

Astfel, în timpul verii, când este foarte obișnuit să mergi la piscine sau la plajă și să petreci mult timp într-un bikini sau costum de baie umed, este foarte frecvent să faci acest tip de infecție urinară.

Această afecțiune este foarte frecventă la femei și trebuie tratată de un profesionist pentru a evita complicațiile, de exemplu atunci când infecția se răspândește la rinichi. Astfel, cel mai frecvent este ca medicul să prescrie un antibiotic oral, care trebuie luat timp de trei zile sau o săptămână, în funcție de gravitatea infecției, deși din prima zi există, de obicei, o îmbunătățire mare.

Ciuperci: pitiriazis versicolor și candidoză

Ciupercile de pe piele sunt o altă condiție tipică de vară, mai ales că temperaturile ridicate și umiditatea sunt combinația perfectă pentru ca aceștia să prolifereze. Mâncărimea și roșeața pielii sunt două dintre cele mai tipice semne că o persoană are ciuperci.

Una dintre cele mai frecvente boli este pitiriazisul versicolor, care se caracterizează prin apariția unor zone ale pielii cu modificări ale culorii pielii, în special pe spate, piept și brațele superioare, care pot fi văzute mai deschise sau mai întunecate decât în ​​mod normal, precum și descuamare și mâncărime. Acesta este tratat cu medicamente antifungice orale pe care medicul dumneavoastră trebuie să le prescrie, conform MedlinePlus.

Pe de altă parte, candidoză este o altă boală fungică care este tratată cu creme, unguente, tablete vaginale sau supozitoare vaginal sau oral. Este o afecțiune care produce scurgeri vaginale anormale, mâncărime și arsuri în zonă și este cauzată de apariția ciupercii Candida albicans.

Intoxicație alimentară

La căldură, alimentele slab conservate tind să devină mai proaste din cauza creșterii microorganismelor. Acest lucru poate face otrăvirea alimentară să fie mult mai frecventă în timpul verii.

Aceste intoxicații pot provoca crampe abdominale, diaree, febră, cefalee, greață, vărsături și slăbiciune, potrivit MedlinePlus. În mod normal, pentru a trata această otrăvire nu este necesar să consultați un medic, cu excepția cazului în care febra este foarte mare sau diareea nu poate fi controlată, lucru care poate duce la deshidratare și probleme majore. Astfel, este recomandat să vă odihniți, să beți lichide puțin câte puțin și să apelați la o dietă sănătoasă.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel