Din cuprinsul articolului
Cele mai bune suplimente pentru bărbați în funcție de vârstă. Nevoile nutriționale se schimbă de-a lungul vieții. Prin urmare, fiecare grupă de vârstă are nevoie de un anumit complex de vitamine.
Mai jos găsiți o listă cu suplimente necesare pentru bărbați, pe grupe de vârstă.
Adolescența este perioada dezvoltării osoase. Prin urmare, este important să includeți calciu (Ca) și vitamina D în dietă.
Lactatele și produsele lactate fermentate, sardinele și tofu sunt surse excelente de calciu (Ca). Dacă aveți intoleranță la lactoză, va trebui să luați suplimente de calciu.
Vitamina D este sintetizată de organism sub influența radiațiilor solare și este conținută în produse lactate, ouă și pește (păstrăv, somon). Vitamina D este importantă pentru absorbția normală a calciului și pentru întărirea oaselor, în special în perioada adolescenței.
Multe boli cronice (diabet zaharat de tip 2, boli de inima) pot fi rezultatul alimentației nesănătoase și al lipsei de exerciții fizice după vârsta de 20 de ani.
Aportul sistematic de multivitamine va ajuta la umplerea deficiențelor alimentare. Multe multivitamine specifice bărbaților nu conțin, de exemplu, fier, care nu este necesar în aceleași cantități ca și femeile.
La această vârstă, nevoia bărbaților de potasiu crește. Acționează în reglarea tensiunii arteriale și a formării oaselor. Potasiul se obține din produse vegetale – cartofi, dovlecei, leguminoase, banane, caise uscate.
După 30 de ani, testosteronul la bărbați scade treptat cu 1-2% în fiecare an.
Zincul (Zn) este important pentru diviziunea celulară normală și pentru susținerea sistemului imunitar. Surse alimentare de Zn: carne de vita, porc, stridii, homar, seminte de dovleac. La bărbați, deficitul de Zn este asociat cu impotență și hipogonadism (producție insuficientă de testosteron), precum și cu patologii imune.
Magneziul (Mg) este important pentru producerea de energie și reglarea tensiunii arteriale. Nivelurile scăzute de Mg sunt asociate cu probleme cardiace și diabet de tip 2. Alimente bogate în magneziu: migdale, spanac, caju și fasole.
Omega-3 au un efect protector împotriva bolilor cardiace și vasculare. Sursele alimentare de omega-3 sunt: somonul, heringul, semințele de in, nucile.
Riscul de boli cardiovasculare și complicații ale vederii crește la bărbații peste 50 de ani. Iată care sunt substanțele care previn bolile de inimă și bolile oculare legate de vârstă: omega-3 asigură funcționarea inimii și previne degenerarea maculară (o cauză a pierderii vederii la vârstnici). Includerea peștelui gras în dieta ta cel puțin o dată pe săptămână reduce șansa de degenerescență maculară.
Antioxidanții protejează celulele de deteriorarea oxidativă, neutralizează radicalii liberi și sunt importanți în dezvoltarea bolii Alzheimer, a disfuncției cardiace și a diabetului. Vitaminele E și C, licopenul, carotenoizii sunt antioxidanți.
Aportul recomandat de: vitamina D, calciu si vitamina B12.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…