Indiferent de vârsta pe care o ai, să îți iei câteva zile pentru a vizita o stațiune balneară este o activitate ideală pentru toamnă. Acest anotimp este cel mai indicat pentru a merge într-o astfel de stațiune, nu doar datorită peisajelor superbe, dar vremea este încântătoare, lucru care ajută și mai mult la relaxare.
Iată câteva stațiuni balneare ideale pentru toamnă:
Băile Felix. Fără îndoială, aceasta este una dintre cele mai îndrăgite și populare stațiuni din România. Situată la o altitudine de 150 de metri, în apropiere de Oradea, Băile Felix este populară pentru apele sale termale și nămolul îmbogățit cu proprietăți sapropelice. În plus, stațiunea se mândrește cu o serie de centre de tratament balnear, săli de sport, piscine, facilități de hidroterapie și fizioterapie.
Băile Tușnad se află în Defileul Oltului, în apropiere de Lacul Sfânta Ana – singurul lac vulcanic din România – și este unul dintre principalele obiective turistice din județul Harghita.
Băile Termale Tușnad au fost o atracție turistică importantă încă de la mijlocul secolului al XIX-lea.
Înconjurată de păduri de pini și foioase, stațiunea este renumită nu doar pentru apele sale minerale, ci și pentru aerul său excepțional de pur, abundând în ioni negativi.
Dacă ajungi aici, nu rata o vizită la Lacul Sfânta Ana, situat în craterul vulcanului stins din Masivul Puciosu, la o altitudine de 946 de metri.
Băile Olănești, situate în județul Vâlcea, sunt printre cele mai renumite stațiuni termale din România. Poți găsi aici izvoare iodate, bromurate, sodice, sulfuroase și clorurate, prețuite pentru proprietățile lor curative încă din 1760. Acestea sunt recomandate în special celor care suferă de afecțiuni digestive, renale, urinare și hepatice.
Sovata este o altă opțiune de stațiune balneară ideală pentru a merge toamna. Această stațiune din județul Mureș, deschisă tot timpul anului, este renumită pentru lacurile sale pitorești – Ursu, Negru, Verde, Roșu, Aluniș, Șerpilor și Mierlei – celebre pentru apele lor sodice și clorurate. Aceste lacuri sunt atât de sărate încât permit flotabilitatea. La Sovata se tratează diverse afecțiuni, inclusiv cele posttraumatice, endocrine și ginecologice.
Călimănești – Băile Căciulata se află tot în imediata apropiere a Râmnicului Vâlcea. Aceste băi au ape minerale clorurate, bromurate, sodice, bogate în calciu și magneziu, lăudate și utilizate pentru atributele lor terapeutice încă de la sfârșitul secolului al XIX-lea. În 1873 și 1893, apele stațiunii au primit recunoaștere internațională la Viena și Bruxelles pentru proprietățile lor curative excepționale.
Băile Govora sunt altă stațiune balneară apreciată și cu vechime. Stațiunea își valorifică izvoarele în scopuri curative încă din 1881 și se mândrește cu unele dintre cele mai iodate și bromurate ape din Europa, ideale pentru tratarea afecțiunilor reumatice, respiratorii sau dermatologice