Din cuprinsul articolului
Unul din trucuri este să alegi soiuri de struguri cu boabe tari, crocante și pielița mai groasă. Se pot conserva cel mai bine în lădițe, în frigider și chiar la congelator.
Cele mai bune soiuri de struguri
Soiurile care rezistă cel mai bine timp de câteva luni sunt Hamburg, Coarna, Regina sau Crampoise. Aceștia trebuie ținuți în beciuri reci, în lădițe bine aerisite, afumați cu dioxid de sulf pentru a îndepărta mucegaiurile.
O altă soluție este să îi păstrezi în lădițe de lemn într-un spațiu cât mai răcoros din casă. La baza lădițelor așază un strat de hârtie cerată și apoi așază ciorchinii de struguri unul lângă altul, fără să se atingă și fără să se suprapună.
Cumpără de la farmaciile veterinare metabiosulfit de potasiu care este o sare cu efect antioxidant și conservant. Acesta se pune în must, în vinuri, în diferite conserve de legume și fructe pentru a le păstra proaspete mai mult timp. Pune o linguriță de metabiosulfit de potasiu la baza lădițelor înainte de a pune strugurii la păstrare. Acesta împiedică apariția mucegaiului și păstrează boabele de struguri sănătoase.

Strugurii cu boabe mari sunt cei mai rezistenți. Îi poți păstra pur și simplu atârnați pe o funie într-o cămară răcoroasă și bine aerisită. Ciorchinii se acoperă cu foi de ziare sau cu hârtie cerată, să nu se așeze praful. Dacă nu sunt ținuți la căldură, ei rezistă și trei luni.
Citeşte continuarea AICI.