Din cuprinsul articolului
Problemele respiratorii sunt destul de frecvente în rândul copiilor și adulților din întreaga lume. Spre deosebire de alte probleme corporale, problemele respiratorii sunt un grup de tulburări care pot varia de la astm ușor până la moderat până la BPOC (boala pulmonară obstructivă cronică). Chiar și nasul ocazional înfundat și curgător influențează ușor respirația într-un anumit grad.
Cel mai important, dacă sunt trecute cu vederea, tulburările respiratorii pot fi letale. Cu toate acestea, există câteva remedii eficiente pe care le puteți exploata acasă pentru a vă bucura de o respirație ușoară.
Cea mai veche din carte, inhalarea cu abur ajută la tot felul de probleme respiratorii, reducând în mod eficient congestia nazală și eliminând mucusul din plămâni.
Iubește-l sau urăște-l, dar ghimbirul va rămâne unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru a gestiona răceala obișnuită și dificultățile de respirație. Ghimbirul nu lasă plămânii să producă mucus, eliminând astfel infecția din plămâni.
În timpul tusei și respirației șuierătoare, gargara cu apă sărată ajută la curățarea sistemului respirator, oferind astfel o ușurare.
Usturoiul este dovedit eficient în tratarea simptomelor de bronșită și astm. Usturoiul îndepărtează mucusul din căile respiratorii, îmbunătățind astfel capacitatea plămânilor.
Uleiul de muștar pe piept este considerat cel mai sigur și mai eficient remediu pentru astm. În timpul unui atac de astm, frecarea uleiului de muștar pe piept ajută la creșterea fluxului de aer către plămâni.
Printre alte citrice, portocalele și lămâile, în special, au potențialul de a gestiona diferite boli respiratorii, cum ar fi bronșita și astmul.
Mierea este cunoscută pentru caracteristicile sale de suprimare a tusei. Un pic de miere în fiecare noapte înainte de culcare, oferă o ușurare atunci când te confrunți cu o respirație șuierătoare.
Știați că, acum 100 de ani, cafeaua era unul dintre remediile naturale pentru problemele respiratorii, deoarece cofeina din ea ajută la îmbunătățirea funcției pulmonare prin extinderea pasajului căilor respiratorii.
În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…
La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…
Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…
Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…
Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…
Miliardarul Bill Gates a lansat un nou avertisment şi susţine că omenirea, chiar dacă va…