Din cuprinsul articolului
Ficatul este singurul organ care are capacitatea de regenerare, fiind o adevărată uzină, cu peste 500 de funcții, între care cea de procesare și de stocare a glucidelor, proteinelor, lipidelor, vitaminelor și mineralelor.
De asemenea, ficatul transformă substanțele toxice în produși netoxici, care sunt eliminați prin bilă, precum și metabolizarea alcoolului și sprijin pentru sistemul imunitar.
Menţinerea sănătăţii acestui organ vital al corpului uman reduce riscul de obezitate, atenuează oboseala cronică, durerile de cap, afecțiunile digestive sau alergiile.
La fel ca gunoiul pe care îl aruncăm în mod regulat,ficatul filtrează sângele eliminând toate toxinele, deșeurile, poluanții, metalele grele sau substanțele chimice din medicamentele pe care le luăm.
Această legumă are nenumărate beneficii pentru sănătatea ficatului nostru. Conține două molecule: cinarină și silimarină, găsite în principal în frunze, potrivit bzi.ro. Anghinarea are capacitatea sa de a stimula producerea de bilă. Și astfel, scăpați organismul nostru de toxinele care îl aglomerează.
Un antioxidant puternic, ceaiul verde a făcut obiectul unor studii științifice care au demonstrat eficacitatea sa în lupta împotriva îmbătrânirii celulare. Dar nu numai. Este plin de catehine, molecule care întăresc și îmbunătățesc funcționarea ficatului. Una până la 3 căni pe zi, iar ficatul vă va mulțumi.
Un suc de lămâie zilnic vă permite să beneficiați de vitamina C anti-oboseală, dar asta nu este tot. Acest fruct stimulează ficatul ajutându-l să elimine toxinele. Poate fi inclus și în sosurile de salată.
Avocado conține mulți antioxidanți care au puteri purificatoare. Ele ajută ficatul să elimine excesul. În plus, acizii săi grași ar avea virtutea regenerării unui organ uneori supraîncărcat cu toxine.
Acest fruct conține naringină și aurapten, molecule care activează detoxifierea ficatului și ajută la eliminarea colesterolului și a trigliceridelor prezente în sânge.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…