Sari la conținut

Cele mai bune remedii pentru circulația periferică proastă

Mîini și picioare reci tot timpul, glezne umflate sunt semne că ai ai o circalție deficitară deficitară. Cele mai eficiente remedii care pun sângele în mișcare sunt: diureticele, masajul tălpilor și băile fierbinți.

Fumatul, tensiunea ridicată și nivelul crescut de colesterol în sânge sunt printre factorii principali care determină o circulație proastă a sângelui. O alimentație sănătoasă, săracă în grăsimi, poate preveni și reduce aceste probleme.

Picioare grele, glezne umflate, vase de sânge evidențate care ne jenează, sunt unele dintre manifestările care atesta o insuficiență venoasă sau o proastă circulație. Statul mult în picioare, excesul de greutate și alți factori nu fac decât să agraveze aceste simptome.

1. Evitați tot ceea ce perturbă circulația sanguină: statul în picioare pentru perioade lungi, poziția picior peste picior.

2. Reflexoterapia este o altă soluție cu foarte bune rezultate pentru picioare grele, umflate, obosite, pentru senzația de arsură, pentru mâini și picioare amorțite sau în permanență reci. ”Masajul reflexogen este un bun remediu pentru îmbunatațirea circulației și reglarea metabolismului, ajutând la pierderea kilogramelor în plus. În paralel cu reflexoterapia, dar și independent, vă recomand să apelați la produse naturiste cu efect diuretic și detoxifiant. Diureticul vă ajută și la drenarea acidului uric. Ar fi bine să apelați la un produs pentru sistemul circulator care are rol antiinflamator și regenerator”, spune Carmen Saenciuc, specialist în reflexoterapie și produse naturiste.

3. Faceţi vara o plimbare de aproximativ 10 minute cu picioarele goale pe iarba udă de roua dimineţii.

4. Umpleţi cada cu apă rece până la nivelul gambelor şi simulaţi pentru câteva minute mersul berzei. Acest procedeu se va realiza dimineaţa şi seara.

5. Înainte de a merge la culcare, staţi întinşi pe spate şi simulaţi cu picioarele ridicate mersul pe bicicletă.

6. Într-o cană cu apă fierbinte, turnaţi o linguriţă de ulei de rozmarin, lăsaţi-l să se dilueze aproximativ 5-7 minute, apoi beţi conţinutul ca pe ceai. Indicat este faceţi asta de 2 ori pe zi.

7. Masaţi tălpile picioarelor cu ulei de ricin înainte de a merge la culcare şi încălţaţi-vă cu şosete. 8. Faceţi seară de seară baie fierbinte la picioare. În apă puneţi un pumn de cenuşă şi o lingură de sare. În loc de cenuşă şi sare, poate fi adăugat sucul a două lămâi, sau trei picături de ulei de scorţişoară.

Elena Oceanu

Absolventă a secției „Jurnalism și Științele Comunicării” a Universității din București, mi-am început cariera în 2012, la „Evenimentul Zilei”. De atunci, m-am concentrat pe jurnalismul medical, analizând subiecte relevante din domeniul sănătății, ultimele cercetări științifice și recomandările oferite de specialiști. Experiența acumulată include numeroase interviuri cu medici de renume, atât din România, cât și din străinătate, precum și moderarea unei emisiuni medicale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel