Cele mai bune remedii pentru ameliorarea durerilor de spate

Aproximativ șase din 10 persoane acuză dureri de spate, potrivit unei statistici a Ministerului Sănătății.

Principalele cauze sunt poziţia incorectă pe scaun sau la volan, sedentarismul sau exerciţiile fizice efectuate greşit, obezitatea, în special cea superioară (abdominală), ridicările bruşte de greutăţi, uzura discurilor vertebrale şi a ligamentelor muşchilor spatelui.

Iată ce remedii recomandă medicii pentru ameliorarea durerii:

Comprese şi duşuri calde. Aplicaţi comprese calde sau lipiţi o sticlă de apă caldă pe zona dureroasă. „Faceţi un duş cald şi menţineţi jetul de apă caldă pe zona dureroasă. Nu aplicaţi gheaţă şi, în niciun caz, nu alternaţi compresele calde cu cele reci. Există riscul de infarct”, avertizează medicul ortoped Dia Ahmad.

Analgezice şi antiinflamatoare. Cele mai îndemână pastile pentru calmarea durerilor de spate sunt paracetamolul sau ibuprofenul. Luaţi analgezice sau antiinflamatoare conform instrucţiunilor din prospect şi nu depăşiţi doza recomandată. Pastilele nu sunt însă o soluţie pe termen lung, iar dacă durerea persistă mai mult de două zile, fără să scadă în intensitate, consultaţi medicul.

„Este posibil să fie vorba de hernie de disc, care nu poate fi însă ameliorată cu pastile, singura soluţie fiind operaţia”, explică specialistul.

Tehnici de relaxare. Tensiunea nu face bine spatelui, aşa că încercţi să vă relaxaţi pe cât posibil. Orice funcţionează: o baie lungă, muzică lentă, masaj uşor cu geluri antiinflamatoare.

Odihnă la pat versus sport.
Deşi medicii obişnuiau să recomande lungi perioade de odihnă la pat, studiile au arătat că, de fapt, cât timp durerile sunt încă suportabile, lipsa activităţii fizice face mai mult rău decât bine.

Plimbările şi mersul pe bicicletă susţinute nu sunt foarte solicitante pentru spate. Înotul întăreşte muşchii spatelui, însă anumite mişcări nu sunt recomandate. Când durerile sunt foarte mari, medicii spun că repausul este esenţial.

Perioada de recuperare.
Durerea de spate dispare natural în câteva zile dacă respectaţi regulile de mai sus. Reluaţi-vă activitatea şi nu staţi în aceeaşi poziţie mai mult de 30 de minute, dar, mai ales, evitaţi să ridicaţi obiecte grele sau să faceţi mişcări bruşte. Evitaţi canapele moi, aşezaţi-vă mai degrabă pe scaun.

 

Recent Posts

Cele mai bune remedii naturale pentru a scăpa de mirosul vaginal neplăcut

Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…

17 minute ago

Ei sunt pensionarii care primesc în plus 50% din pensia totală, de la 1 ianuarie 2025

Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…

47 de minute ago

Anxietatea e problemă tot mai întâlnită! Preia controlul cu 5-HTP

Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…

o oră ago

Care sunt riscurile anesteziei epidurale și ce alternative există

Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…

2 ore ago

Zodiile care termină anul 2024 în forță. Află cine sunt favoritele astrelor și ce le rezervă viitorul!

Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…

2 ore ago

Oameni cu abilități excepționale care sfidează limitele umane. Ei fac imposibilul să pară posibil

În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…

3 ore ago

Citeste si: