Din cuprinsul articolului
Temperatura medie a corpului este de 37°C, însă aceasta poate varia în funcție de vârstă și de propriul organism. Febra apare atunci când această valoare depășește 37.2°C și de cele mai multe ori reprezintă o reacție a sistemului imunitar. Aceasta apare atunci când un agent infecțios este prezent în corp, iar sistemul imunitar luptă pentru a-l elimina din organism. Scăderea rapidă a febrei se poate realiza prin administrarea produselor farmaceutice, însă există o serie de plante care au același rol și sunt eficiente, dacă febra nu este foarte ridicată. Iată care sunt remediile potrivite pentru această afecțiune, potrivit Click pentru femei.
Ceaiul de tei reglează temperatura corpului prin stimularea procesului natural de transpirație, ce favorizează scăderea febrei. Ceaiul de tei induce acest efect, hidratând în același timp organismul. Este foarte important ca atunci când avem febră să bem suficiente lichide pentru a evita deshidratarea.
De asemenea, teiul are proprietăți calmante și te ajută să te relaxezi și să dormi mai bine. Acest lucru este esențial, întrucât febra poate instala o stare nu tocmai plăcută de agitație.
Ghimbirul este cunoscut pentru proprietățile sale antitermice, antiinflamatorii, antioxidante și analgezice. Acesta stimulează sistemul imunitar să lupte împotriva infecției, reducând în același timp febra și simptomele neplăcute cauzate de aceasta. De asemenea, se recomandă îndulcirea acestuia cu miere. Mierea este eficientă în combaterea tusei și a infecțiilor, având proprietăți antimicrobiene. De asemenea, poate reduce febra, oferind un efect sporit împreună cu ceaiul de ghimbir.
Cancerul de sân afectează una din opt femei și, deși decesele au scăzut datorită unui…
Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Psihologul Sînziana Burcea, despre metoda MIFNE: Este o noutate…
Ar fi frumos dacă viața ar curge mereu ca laptele și mierea, dar din păcate…
La cea de-a doua ediție, gala Capital Performers în Sănătate a acordat aseară un premiu…
Deși pierderea memoriei reprezintă deseori un prim semn al maladiei, demența se mai poate manifesta…
În 1995, când Microsoft era încă o companie emergentă, co-fondatorul acesteia, Bill Gates, a participat…