Concediul la all-inclusive, cu mâncare la discreție, serile petrecute cu prietenii în jurul unor mese îmbelșugate, stropite cu alcool, chiar și schimbarea alimentației odată cu plecarea în vacanță. Iată doar câteva cauze ale disconfortului digestiv – o problemă cu care oricine se poate confrunta în această perioadă.
Cine nu se plânge măcar o dată în concediu de senzație de greutate în stomac, de balonare sau de greață după masă? Toate acestea pot fi evitate cu ajutorul unor remedii naturale care participă activ la digestie și aduc starea de bine: enzime derivate din ciuperca Aspergillus și extracte din păpădie, ghințură-galbenă, armurariu și ginseng siberian.
De ce ne simțim rău după o masă copioasă?
Concediul de odihnă nu este întotdeauna așa cum indică denumirea. În zilele libere mult așteptate suntem tentați să facem cam tot ceea nu reușim când timpul ne este limitat de activitățile profesionale. Iar unele dintre cele mai frecvente abuzuri în vacanță sunt cele alimentare. Suntem tentați să mâncăm prea mult și de prea multe ori, dăm năvală asupra unor alimente greu digerabile precum carnea și alte preparate la grătar, ca să nu mai vorbim de cele de tip fast-food, șaorma, gogoși și alte produse de patiserie. Ei bine, sistemul digestiv nu întârzie să plătească prețul unor astfel de excese alimentare. Așa apare disconfortul digestiv, care se manifestă prin: senzație de prea plin, balonare abdominală, arsuri la stomac, dureri epigastrice, greață, eructații, reflux gastro-esofagian, respirație urât mirositoare, lipsă de energie. Aceste simptome apar din cauza faptului că enzimele digestive și sucurile biliare, responsabile cu digerarea alimentelor, nu reușesc să facă față excesului alimentar.
Enzime care asigură digestia corectă
Pentru a savura bunătățile culinare ale vacanței fără riscul unor probleme digestive, medicii ne sfătuiesc să punem în trusa farmaceutică un preparat natural pe bază de enzime active și plante care stimulează funcția digestivă. De ce enzime? Pentru că enzimele sunt cele care accelerează procesul de digestie a alimentelor. Cu cât enzimele sunt mai active, cu atât digestia este mai rapidă, iar starea organismului după masă este mai bună. Enzimele sunt produse în mod natural la nivelul aparatului digestiv, însă în cazul unor mese copioase sau în cazul persoanelor cu anumite intoleranțe alimentare se impune suplimentarea cantității de enzime prin administrarea unui complex enzimatic. O categorie foarte eficientă de enzime naturale sunt cele derivate din ciuperca Aspergillus. Este vorba despre un complex enzimatic cu spectru larg, alcătuit din următoarele enzime: protează (descompune proteinele), lipază (descompune grăsimile), amilază (descompune carbohidrații), lactază (descompune lactoza) și celulază (descompune fibrele vegetale). Aceste enzime asigură descompunerea corectă a alimentelor, ceea ce înseamnă de fapt o digestie optimă. Administrate în timpul meselor, enzimele din ciuperca Aspergillus previn apariția tulburărilor digestive precum balonarea, senzația de greață, eructațiile, durerile abdominale.
Plante care sprijină funcția hepato-biliară
Acțiunea enzimelor extrase din ciuperca Aspergillus este consolidată de extracte din plante: rădăcină de ghințură-galbenă, rădăcină de păpădie, extract uscat din fructe de armurariu, rădăcină de ginseng siberian. Iată care sunt proprietățile terapeutice ale acestor plante:
Aproximativ 700.000 de pensii din sistemul public vor fi înghețate la 1 ianuarie. Este vorba despre…
Sărbătoarea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil este celebrată pe 8 noiembrie, fiind ultima sărbătoare cu…
Vedeta Pro TV Adriana Stere a fost diagnosticată, recent, cu febra Q, după ce ar…
Cele mai recente prognoze meteo realizate de site-ul de meteorologie AccuWeather prezintă estimările pentru sezonul…
Din 1913, oamenii depozitează alimentele în frigider pentru ca acestea să reziste mai mult timp.…
În noaptea sărbătorii Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, tradiția populară sugerează că așezarea unor obiecte…