Din cuprinsul articolului
Hipertensiunea este o afecțiune care stă la baza unor boli mult mai grave. Pentru a le evta este important să controlezi hipertensiunea și să adopți un stil de viață mai sănătos.
Cu siguranță, hipertensiunea poate fi prevenită cu ajutorul unui stil de viață mai sănătos, care să elimine principalii factori de risc.
Stresul, supraponderabilitatea și aportul excesiv de sare e află pe lista celor mai cunoscute cauze ale hipertensiunii.
De asemenea, hipertensiunea este asociată cu acumularea colesterolului dăunător, LDL. Aceasta începe să fie o problemă mai ales după vârstă de 55 de ani.
Sfecla roșie este benefică pentru tratarea hipertensiunii. Aceasta este bogată în potasiu, fier, sodiu, calciu, fosfor și zinc, esențiale pentru sănătatea inimii. Consumul regulat de sfeclă roșie poate avea multe beneficii pentru organism.
Cu atât mai mult, sfecla este ușor de mâncat datorită gustului ei versatil. De la salate până la smoothie, există multe moduri de a include sfecla în dieta zilnică și de a beneficia de proprietățile sale, scrie Doza de Sănătate.
Când vine vorba de combaterea hipertensiunii arteriale, consumul de suc de sfeclă poate ajuta la maximizarea rezultatelor.
Tot ce trebuie să faci este să fierbi leguma, să o pui în blender cu apă și să bei smoothie-ul de sfeclă roșie rezultat.
Magneziul este utilizat ca tratament în ameliorarea hipertensiunii arteriale. Îl poți găsi, de asemenea, în farmacii și magazine cu produse naturiste.
Pentru a prepara un remediu, pune 33 g de clorură de magneziu (2 linguri) într-un litru de apă clocotită și amestecă bine.
Este recomandat să bei câte un pahar din acest amestec pe zi pentru a obține cele mai bune rezultate. Astfel, vei satisface nevoie de magneziu a organismului într-un mod simplu.
Totuși, aceasta este mai mult o metodă ultilizată pentru a preveni hipertensiunea arterială. Deficitul de magneziu este asociat în mod direct cu dezvoltarea hipetensiunii.
Horoscopul zilei de luni, 18 noiembrie 2024, aduce schimbări importante pentru cei mai mulți nativi…
Din cauza acestui obiect, multe persoane se aleg cu probleme de sănătate și stări neplăcute,…
Acest tip de test este utilizat în evaluarea fizică a fluxului sanguin arterial al mâinilor.…
Pietrele la rinichi, cunoscute si sub denumirile de calculi renali sau litiază renală/urolitiază, sunt mici formaţiuni compuse…
După moartea lui Silviu Prigoană, Adriana Bahmuţeanu a cerut emiterea unei ordonanţe preşedinţiale prin care…
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, crede că goana după căutarea în cadru legal a situaţiilor care…