Din cuprinsul articolului
Escherichia coli sau E. Coli este o bacterie care se găseşte în mediu, în alimente, în apa pe care o bem, în corpul oamenilor şi al animalelor. Denumirea provine de la cel numele bacteriologului Theodor Escherich, care a descoperit-o în anul în 1885.
Deşi cele mai multe tipuri de E. Coli nu sunt periculoase, există câteva tulpini aggressive care pot provoca diaree, infecţii urinare, afecţiuni respiratorii şi renale (sindromul hemolitic-uremic).
Această boală afectează în special copiii şi, în 25% dintre cazuri, poate provoca complicaţii neurologice grave. Conform datelor OMS, are o rată a mortaliţăţii de 3-5%. Unele specii produc o toxină puternică care determină diaree sanguinolentă şi rar pot cauza probleme hematologice grave, inclusiv insuficienţă renală.
E. Coli se poate transmite prin mâncare contaminată (în mod special carne de vită insuficient preparată termic, lapte şi suc nepasteurizat, brânzeturi făcute din lapte nepasteurizat, fructe şi legume crude), dar şi prin apă contaminată (atât apa băută, cât şi apa contaminată în care se poate înota), animale (vaci, oi, capre) şi materiile fecale ale persoanelor infectate.
Pe lângă uleiurile volatile, considerate antibiotice naturale (uleiul de coriandru, cimbru sau de scorţişoară), propolis (60 de picături pe zi tinctură sau o granulă cât un bob de mazăre de 3 ori pe zi, timp de 3 luni), se pot folosi infuzii de plante medicinale, cum ar fi Cretusca (filipendula ulmaria), Coada soricelului (achilea millefolium), Gheara diavolului (harpagophytum procumbens), Cătina Albă (Hippophaë rhamnoides L) sau Busuioc (Ocimum basilicum).
În plus, şi unele condimente pot fi utile:
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…