Sari la conținut

Cele mai bune proteine vegetale recomandate de nutriționist

Humusul este considerat un superaliment
Proteine vegetale. Photo by Nicholas Barbaros on Unsplash
Benefiicile pentru sănătate ale consumului de humus

Știi din ce surse să îți iei proteinele vegetale? Proteinele sunt nutrienți esențiali pentru organismul nostru. Acestea sunt responsabile pentru o mulțime de funcții în organism, de la constituirea firelor de păr, a unghiilor, oaselor, mușchilor, menținerea formei țesuturilor și a organelor, până la funcționarea optimă a acestora.

Majoritatea persoanelor care au o dietă bazată pe plante întâmpină dificultăți în privința obținerii unui aport suficient de proteine. Deși acestea se găsesc într-o cantitate mai mare în produsele de origine animală, anumite plante sunt, de asemenea, bogate în proteine.

Când alegi o dietă pe bază de plante, însă, este fundamental să cunoști cele mai bune surse de proteine. Iată recomandările unui cunoscut nutriționist!

Cele mai bune proteine de origine vegetală

Patricia Rusu, nutriționist, recomandă cele mai bune plante, bogate în proteine vegetale.

„Acestea sunt câteva dintre sursele mele de proteine ​​pe bază de plante preferate. Cine a spus că este greu să obțineți suficiente proteine ​​într-o alimentație pe bază de plante? Care este sursa ta favorită de proteine ​​pe bază de plante?

Dacă aveți nevoie de câteva idei pentru modalități de a încorpora aceste alimente în alimentație voastră continuați să citiți:

  1. Tempeh, seitan și tofu sunt înlocuitori minunați ai cărnii și funcționează foarte bine în salate și curry, în special.
  2. Edamame sunt o opțiune excelentă de gustare. Îmi place să îl cumpăr congelat, deoarece este mult mai ieftin în acest fel și apoi îl fierb într-o cratiță când vreau o gustare sănătoasă ambalată în proteine!
  3. Lintea și fasolea sunt excelente în salate, tocănițe, supe și curry. Acestea sunt foarte sățioase și sunt, de asemenea, pline de alți nutrienți cheie 🙌
  4. Quinoa este grozavă ca garnitură, pentru salată.
  5. Fulgii de ovăz se pot pune în smoothie, se poate face porridge sau să folosești făină de ovăz! Făina de ovăz este o opțiune excelentă!
  6. Untul de arahide este, de asemenea, minunat în smoothie-uri, prăjituri / pâine prăjită sau în sosuri / marinate”, recomandă Patricia Rusu.
Elena Oceanu

Absolventă a secției „Jurnalism și Științele Comunicării” a Universității din București, mi-am început cariera în 2012, la „Evenimentul Zilei”. De atunci, m-am concentrat pe jurnalismul medical, analizând subiecte relevante din domeniul sănătății, ultimele cercetări științifice și recomandările oferite de specialiști. Experiența acumulată include numeroase interviuri cu medici de renume, atât din România, cât și din străinătate, precum și moderarea unei emisiuni medicale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel