Sari la conținut

Cele mai bune pastile pentru digestie. E bine să le ai în casă mereu

Suplimente cu probiotice
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Pastile pentru digestie. Este recomandat să îţi cumperi de la farmacie medicamente care ajută în cazul tulburărilor alimentare pe care să le ai la îndemână în situaţiile de urgenţă. Deși, e indicat să le ai în casă tot timpul, aceste pastile sunt utile, mai ales în perioada Sărbătorilor. 

De asemenea, poţi să apelezi la ceaiurile medicinale cu efecte benefice asupra tranzitului intestinal şi la fructele care uşurează digestia. Iată ce nu trebuie să-ţi lipsească din trusa de urgenţă:

Medicamente care usureaza digestia
1. Colebil;
2. Triferment;
3. Debridat;
4. Espumisan;
5. Dygenzim forte;
6. Digest duo;
7. Mezym forte;
8. Bil plus.

Alte soluţii utile care uşurează digestia

Ceaiuri pentru digestie

  • muşeţel – calmează stomacul şi ajută la digestie;
  • anason – stimulează digestia;
  • mentă – ajută digestia şi reduce gazele intestinale;
  • ghimbir – calmează durerile abdominale, elimină gazele şi senzaţia de greaţă, stimulează metabolismul;
  • coriandru – combate balonările şi colicile intestinale;
  • anghinare – ajută procesul de digestie şi scade colesterolul;
  • chimenul – combate „gazele”, are un efect de stimulare a enzimelor pancreatice, ajutând la asimilarea alimentelor indigeste.

Aceste fructe se pot consuma după mesele îmbelşugate, deoarece au substanţe care favorizează digestia. „În momentul în care simţi că eşti balonat, enzimele din ananasul proaspăt şi kiwi îţi sunt de folos şi uşurează digestia. De asemenea, mare atenţie la cantitatea de alcool consumată! Reţine că alcoolul consumat în exces înrăutăţeşte foarte mult procesul de digestie”, explică prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, specialist în nutriţie.

  • ananas proaspăt conţine bromelaină, o enzimă capabilă să degradeze proteinele şi favorizează digestia rapidă;
  • papaya conţine o enzimă numită papaină care ajută la digestia proteinelor, stimulează secreţia biliară;
  • kiwi.

 

Elena Oceanu

Absolventă a secției „Jurnalism și Științele Comunicării” a Universității din București, mi-am început cariera în 2012, la „Evenimentul Zilei”. De atunci, m-am concentrat pe jurnalismul medical, analizând subiecte relevante din domeniul sănătății, ultimele cercetări științifice și recomandările oferite de specialiști. Experiența acumulată include numeroase interviuri cu medici de renume, atât din România, cât și din străinătate, precum și moderarea unei emisiuni medicale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel