Carnea de porc, cozonacul, prăjiturile și alcoolul sunt responsabile de creșterea nivelului colesterolului. Pentru a-l readuce la valori normale și a-l ține în frâu, iată ce trebuie să faceți
Un regim alimentar potrivit este cea mai simplă mentodă pentru a ține în frâu colesterolul, însă când vine vorba de persoane care au suferit un infarct miocardic, au o afecțiune cardiovasculară sau sunt hipertensive, pe lângă dietă, este nevoie și de tratament medicamentos.
Așadar, regimul alimentar trebuie să conțină cât mai multe fructe și legume, cereale integrale și diverse lactate degresate, pește atât slab, cât și gras. „Toate alimentele tradiționale românești preparate din porc conțin grăsimi animale care cresc valoarea colesterolului sangvin. Dulciurile și alcoolul în exces cresc colesterolul și valoarea trigliceridelor. Atât colesterolul crescut cât și trigliceridele crescute sunt grăsimi rele care formează depuneri de colesterol pe arterele inimii, crescând riscul de accident cardiovascular”, explică medicul cardiolog Luminița Iliuță. În consecință, evitați preparatele din oaie, miel, brânzeturile grase, care au un conținut de colesterol aproape similar cu cel al cărnii grase de porc, dulciurile concentrate și alcoolul.
Colesterolul nu trebuie să depășească valoarea 200!
Rostopască, păpădie și urzică
Persoanele care nu pot lua medicamente din diverse motive, pot încerca extractele din plante.
Ar fi frumos dacă viața ar curge mereu ca laptele și mierea, dar din păcate…
La cea de-a doua ediție, gala Capital Performers în Sănătate a acordat aseară un premiu…
Deși pierderea memoriei reprezintă deseori un prim semn al maladiei, demența se mai poate manifesta…
În 1995, când Microsoft era încă o companie emergentă, co-fondatorul acesteia, Bill Gates, a participat…
Când a fost diagnosticat, Joshua Sanchez suferea de cancer intestinal în stadiul patru. "La început,…
Ajunsă la cea de-a doua ediție, Gala Capital Performers în Sănătate reprezintă un eveniment la…