Carnea de porc, cozonacul, prăjiturile și alcoolul sunt responsabile de creșterea nivelului colesterolului. Pentru a-l readuce la valori normale și a-l ține în frâu, iată ce trebuie să faceți
Un regim alimentar potrivit este cea mai simplă mentodă pentru a ține în frâu colesterolul, însă când vine vorba de persoane care au suferit un infarct miocardic, au o afecțiune cardiovasculară sau sunt hipertensive, pe lângă dietă, este nevoie și de tratament medicamentos.
Așadar, regimul alimentar trebuie să conțină cât mai multe fructe și legume, cereale integrale și diverse lactate degresate, pește atât slab, cât și gras. „Toate alimentele tradiționale românești preparate din porc conțin grăsimi animale care cresc valoarea colesterolului sangvin. Dulciurile și alcoolul în exces cresc colesterolul și valoarea trigliceridelor. Atât colesterolul crescut cât și trigliceridele crescute sunt grăsimi rele care formează depuneri de colesterol pe arterele inimii, crescând riscul de accident cardiovascular”, explică medicul cardiolog Luminița Iliuță. În consecință, evitați preparatele din oaie, miel, brânzeturile grase, care au un conținut de colesterol aproape similar cu cel al cărnii grase de porc, dulciurile concentrate și alcoolul.
Colesterolul nu trebuie să depășească valoarea 200!
Rostopască, păpădie și urzică
Persoanele care nu pot lua medicamente din diverse motive, pot încerca extractele din plante.
Faza lunii pe 5 noiembrie 2024. Sfaturi importante: Pe 5 noiembrie 2024, Luna crește, a…
Regula de aur a dietelor de slăbit. Un medic endocrinolog ne spune cât de mult…
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…