Cele mai bune leacuri împotriva căderii părului se găsesc în bucătărie

Carnea, peștele, lintea, soia și drojdia de bere conțin în cantitate mare aminoacizi sulfurați – metionină și cisteină – necesari părului. Fiindcă materia primă din care se formează structura părului este o proteină numită keratină, trebuie consumate în cantitate suficientă alimente care oferă corpului elemente pentru producerea acesteia și astfel părul este sănătos.

Sunt necesare și oligoelemente pentru întreținerea podoabei capilare, ca fierul, zincul și magneziul. Fierul din carne și pește se absoarbe mai bine în organism decât cel din produse vegetale și lactate.

Vitamina C ajută la absorbția fierului, în timp ce cafeaua și ceaiul, nu. Fierul se găsește în spirulină, scoici, gălbenușurile de ou, pătrunjel, cacao, cereale, linte. Zincul este un alt oligoelement indispensabil sintezei proteinelor. El se găsește din plin în stridii, scoici, gălbenușurile de ou, germenii de grâu, linte, fasole verde și în mazăre. Magneziul este important, fiind un element de reglare naturală a sistemului nervos, știindu-se că stresul are un impact direct asupra calității părului. Scoicile, heringii, creveții, cacaua, migdalele, soia, cerealele integrale, bananele și spanacul conțin cantități însemnate de magneziu.

Vitaminele B sunt vitaminele părului prin excelență. Vitamina B3 face să crească circulația la rădăcina părului, iar B5 mărește viteza de creștere. Vitamina B6 este indispensabilă keratinizării, care permite îngroșarea firelor de păr, iar B8 controlează secreția de sebum. Vitamina B3 se găsește în cantități mari în tonul și scrumbia din conservă, în pui și carnea de vițel, cereale, ciuperci, orez, migdale și soia, iar vitamina B5, în linte, carnea de curcan, ciuperci și soia. În heringi, cereale, spanac și banane se găsește vitamina B6, iar în conopidă, linte, ciuperci, ouă și pui, vitamina B8.

Calitatea părului nu depinde doar de consumul de alimente adecvate, ci și de evitarea celor care nu îi fac niciun bine. Zahărul, de exemplu, va interfera cu absorbția anumitor proteine și vitamine, iar alcoolul reduce absorbția de zinc și a vitaminelor B și C. În plus, alimentația nesănătoasă produce o mare cantitate de toxine, care se concentrează în pielea capului și alterează calitatea părului.

Recent Posts

Acest mineral trebuie consumat pentru combaterea demenței. Nu trebuie să lipsească din aportul zilnic!

În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…

9 minute ago

Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Companiile și oamenii valoroși din sistemul sanitar din România

Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…

19 minute ago

Cum să îți dai seama dacă ți s-au făcut vrăji: 3 semne de avertizare

Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…

39 de minute ago

Vine URGIA în România. Vremea o ia razna în zilele următoare! Prognoza ANM modificată

De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…

o oră ago

E dezastru pentru ele! 3 zodii vor face o greșeală teribilă până la sfârșitul lunii noiembrie 2024

Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…

2 ore ago

Cele mai bune remedii naturale pentru a scăpa de mirosul vaginal neplăcut

Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…

2 ore ago

Citeste si: