Cele mai bune expectorante naturale. Remedii naturiste pentru tuse și răgușeală

Expectorantele naturale sunt soluții la îndemână pentru tusea care nu mai trece. De mare ajutor vă pot fi ceaiurile făcute din ridiche neagră, cel de varză albă, ambele amestecate cu miere, dar şi sucul de ceapă. Produsele naturiste nu înlocuiesc tratamentele medicale. Sunt doar adjuvante.

Sucul de ridiche negră cu miere

Ridichiile se curăță de coajă și se dau prin răzătoare. Apoi acea compoziție se stoarce bine, iar sucul rezultat se transferă într-un recipient de sticlă.

Adăugați 2 lingurițe de miere și amestecați bine. Apoi depozitați recipientul la rece. Copiii trebuie să consume între una şi două linguriţe iar adulţii, 1-2 linguri, de trei ori pe zi, până când tusea şi răguşeala dispar.

Sucul de varză albă cu miere ajută la expectoraţie

Se face din varză proaspătă, care se curăţă de foile exterioare, se spală şi se scurge de apă. Tocaţi mai întâi varza cu cuţitul, iar apoi daţi-o de două ori prin maşina de tocat şi stecuraţi-o.

În suc se adaugă miere după gust. Se pătrează la frigider, însă nu mai mult de 24 de ore. Până la vindecarea bronşitei, se recomandă 5-6 linguri pe zi.

Sucul din ceapă uscată

Se face din circa 100 de grame de ceapă (bulb). După ce a fost spălată, ceapa se mărunţeşte. Se stoarce şi se separă sucul. Se ia câte o linguriţă, de trei ori pe zi, până la ameliorarea bolii.

Inhalaţii pe bază de plante

Inhalaţiile de muşeţel, levanţică, cimbru acţionează asupra organismului prin fluidificarea secrețiilor bronhice, ceea ce duce la uşurarea expectoraţiei.

* Luaţi părţi egale din următoarele plante: muşeţel, lenvănţică, cimbru, izmă, rozmarin, frunze şi ramuri tinere de pin de munte. Din amestec folosiţi două linguri la un litru de apă fierbinte, pe care-l puneţi într-un vas de sticlă, cu gura largă. Persoana bolnavă se aşază în faţa vasului, aplecându-se cu capul deasupra lui şi se acoperă cu un prosop de baie. Atâta timp cât din bol ies aburi, se inspiră pe nas şi pe gură, alternativ, timp de 20-30 minute. Se recomandă două inhalaţii pe zi, una dintre ele seara, înainte de culcare.

În plus, se mai pot folosi la inhalaţii şi uleiul de brad, de pin sau de molid, datorită efctelor antiinflamatorii şi antiseptice asupra căilor respiratorii. Puneţi câteva picături de ulei într-un vas cu apă fierbinte şi inspiraţi adânc vaporii degajaţi. Pe lângă aceste uleiuri, mai puteţi apela şi la uleiul de ienupăr (are efect calmant) sau de isop, folosindu-l în acelaşi mod, se pun câteva picături într-un vas cu apă fierbinte şi se inspiră adânc. Se recomandă inhalaţii de 2-3 ori pe zi.

Recent Posts

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

6 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

6 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

7 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

7 ore ago

Ce se întâmplă dacă faceți baie fierbinte în fiecare zi? Efecte nebănuite

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…

8 ore ago

Zodii lovite de noroc până la final de an. Au șanse uriașe să câștige la LOTO

Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…

8 ore ago

Citeste si: