Cele mai bune ceaiuri care te scapă de tuse persistentă și iritantă. Toamna și-a intrat în drepturi, iar vremea este încă frumoasă în acest moment, temperaturile vor scădea în curând și va veni sezonul de frig, gripă sau răceli. Mai jos găsești câteva ceaiuri care te scapă de tuse persistentă și iritantă.
Bautura calda are un efect foarte bun asupra gatului si tusei. Există destul de multe ierburi care au un efect benefic dovedit asupra tusei. Uite care sunt ceaiurile care se recomandă să bei?
Ceai de musetel. Planta este recomandata pentru probleme de somn si situatii frecvente de stres. În plus, este potrivit și pentru persoanele care au tuse. Mușețelul combate cu succes infecțiile și inflamațiile și ajută organismul să se recupereze mai repede și mai ușor.
Ceaiul din rădăcină de lemn dulce. Aceasta este o plantă destul de comună care a fost folosită de secole în medicina chineză. Conține peste 300 de flavonoide și compuși vegetali care au proprietăți antimicrobiene și antivirale puternice și ajută la tratarea cauzei principale a tusei.
Lemnul dulce are și proprietăți antispastice care ajută la relaxarea mușchilor sistemului respirator. Planta conține, de asemenea, mucilagii, care ajută la hidratarea și calmarea țesuturilor inflamate și deshidratate.
Ceai de ghimbir. Are un gust plăcut picant și a fost folosit de secole pentru a trata tusea. Planta este potrivită pentru tusea puternică și umedă, deoarece are efect expectorant și ajută la diluarea mucusului din organism și la eliminarea acestuia din plămâni.
Ceaiul verde. Acest ceai este plin de compuși bioactivi din plante care au proprietăți antiinflamatorii și beneficii antibacteriene. Ceaiul verde este extrem de util pentru simptomele tusei. Gargara cu ea nu elimină simptomele de răgușeală, dar reduce frecvența simptomelor de tuse.
Ceai de rădăcină de mușețel – planta are proprietăți calmante și lubrifiante. Rădăcina de marshmallow are beneficii terapeutice pentru tuse, mai ales ca agent calmant pentru țesuturile inflamate, potrivit Britishlivertrust.
Ceai de mentă. Menta este recomandată pentru tuse. Tratează cu succes infecțiile sinusurilor și ameliorează simptomele răcelii care adesea duc la tuse.
Ceai de cimbru. Pe lângă faptul că este un condiment, cimbrul poate fi luat și ca ceai. Când ceaiul este făcut din cimbru și iederă, simptomele tusei sunt controlate rapid și ușor.
Ceaiul de soc. Socul este o sursa bogata de compusi vegetali, are proprietati antiinflamatorii si trateaza eficient o serie de afectiuni respiratorii.