Din cuprinsul articolului
Ficatul este un organ esențial pentru organismul nostru, implicat în mecanismul de curățare și detoxifiere natural. De asemenea, este și singurul organ care se poate regenera de la sine.
Cu toate acestea, capacitatea de a se regenera nu trebuie să fie abuzată. Dacă ficatul este afectat într-o măsură mult prea mare, acesta nu se va mai vindeca.
În acest caz, este important să prevenim acest risc și să menținem sănătatea acestui ficat, mai ales dacă a acumulat toxine.
Sănătatea ficatului poate fi menținută cu ajutorul unui stil de viață sănătos, sărac în grăsimi nesănătoase și substanțe dăunătoare.
Totodată, există și metode naturiste, precum ceaiurile.
Ceaiul de rostopască nu este un ceai popular, însă el se încadrează în categoria celor hepatice, fiind benefic în special împotriva hepatitelor.
Poate fi cumpărat atât sub formă de plicuri cât și plantă, iar pentru a ne bucura de toate beneficiile sale, trebuie să consumăm două căni pe zi timp de trei săptămâni, făcând o pauză de 7-10 zile. Se pune o jumătate de linguriță de plantă într-o ceașcă cu apă clocotită și se lasă la infuzat pentru 15 minute, scrie vbiz.ro.
Ceaiul de păpădie este unul dintre cele mai iubite ceaiuri. El este recomandat pentru mai multe afecțiuni inclusiv cele ale ficatului, având rolul de mări secreția biliară.
De asemenea, ceaiul de păpădie ajută organismul să absoarbă mineralele de care are nevoie, poate reduce inflamația și previne și dezvoltarea anumitor boli, datorită conținutului bogat de antioxidanți și vitamine. Se recomandă consumul a 2-3 căni zilic, 1 linguriță de plantă la o singură cană de apă clocotită.
Ceaiul de gălbenele este și el un remediu natural pentru ficatul tău și tratează multe alte boli, precum acneea, a ulcerul gastric, micoze. Se pun câteva flori în apă clocotită și se lasă la infuzat timp de 20 minute, apoi se filtrează.
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…