Cele mai bune ceaiuri care calmează și vindecă tusea. Proprietățile lor sunt miraculoase

Consumul de băuturi calde precum ceaiul poate ajuta la calmarea și eliminare tusei. Anumite soiuri, inclusiv mierea, ghimbirul și menta, pot avea beneficii mai specifice.

Tusea este un reflex pe care corpul dumneavoastră îl folosește pentru a vă curăța căile respiratorii. Deși tusea este obișnuită când ești bolnav, tusea poate fi cauzată și de alergii, astm și reflux acid.

Tușirea, mai ales când ești bolnav, poate fi un obicei enervant. De asemenea, vă poate epuiza energia și vă poate perturba somnul, lăsându-vă și slăbit.

Dar anumiți pași pot ajuta la calmarea căilor respiratorii și la calmarea tusei. Unul dintre cele mai bune și mai simple remedii de casă pentru a calma tusea este să bei ceai fierbinte și alte băuturi calde. Deci, ce tipuri de ceai ar trebui să încerci?

În acest articol, aruncăm o privire atentă asupra celor șapte varietăți de ceai care, potrivit cercetărilor, pot funcționa cel mai bine pentru a vă calma tusea.

1. Ceai de miere

Este posibil să fi auzit despre utilizarea mierii ca o modalitate naturală de a ameliora simptomele răcelii. Împreună cu ameliorarea durerii în gât, mierea poate fi la fel de eficientă în ameliorarea simptomelor de tuse.

Studiile asupra copiilor au descoperit că mierea este eficientă în ameliorarea tusei nocturne și în îmbunătățirea somnului. O recenzie din 2018, a constatat că mierea a fost mai – sau la fel de eficientă decât medicamentele pentru tuse fără prescripție medicală (OTC) în ameliorarea simptomelor de tuse.

Nu dați miere copiilor sub 1 an din cauza riscului de botulism infantil, o formă severă de toxiinfecții alimentare.

Puteți face ceai cu miere de lămâie adăugând 1 lingură de miere și 1 lingură de suc de lămâie la 1 cană de apă fiartă. Dacă este posibil, utilizați miere organică crudă.

2. Ceai de rădăcină de lemn dulce

Oamenii au folosit rădăcina de lemn dulce în medicina tradițională pentru diferite afecțiuni, inclusiv tuse, infecții și probleme digestive.

Conform unei analize din 2015, unele studii au indicat că lemnul dulce poate fi eficient în oprirea creșterii mai multor specii de bacterii, ciuperci și chiar și a unor viruși.

De asemenea, un studiu pe șoareci a constatat că componentele din lemn dulce pot scădea frecvența tusei cu 30% până la 78%. Studiul a mai constatat că compușii de lemn dulce pot acționa ca expectoranti, care pot ajuta la slăbirea mucusului.

Persoanele însărcinate ar trebui să evite să folosească rădăcină de lemn dulce. De asemenea, consumul de cantități mari de rădăcină de lemn dulce poate provoca hipertensiune arterială sau scăderea nivelului de potasiu.

3. Ceai de ghimbir

Nu numai că ghimbirul este un ingredient popular în multe alimente și băuturi, dar are diverse beneficii pentru sănătate. Unii oameni îl folosesc pentru mai multe afecțiuni de sănătate, inclusiv astm, greață și artrită.

Un studiu din 2015 arată că ghimbirul are proprietăți antiinflamatorii și antioxidante puternice, care pot ajuta la calmarea gâtului și a căilor respiratorii iritate cauzate de tuse.

4. Ceai de rădăcină de ciuperci

Rădăcina de ciuperci a fost folosită în medicina pe bază de plante de secole pentru a calma tusea, răceala și problemele pielii. Deși are un nume similar, nu sunt ciupercile pe care le consumăm ca și gustări.

Rădăcina de ciupercă pare să acționeze ca o enzimă pentru a ajuta la slăbirea mucusului și la inhibarea bacteriilor, potrivit unui studiu din 2017.

Un studiu din 2020 a sugerat că efectele antiinflamatorii ale rădăcinii de ciupercă pot ajuta la scăderea umflăturilor membranelor mucoase, în timp ce ameliorează tusea.

Rădăcina de ciupercă poate afecta absorbția medicamentelor administrate pe cale orală. Cel mai bine este să luați rădăcină de ciupercă cu câteva ore înainte sau după administrarea medicamentelor orale.

Dacă luați medicamente, discutați cu un medic sau un profesionist din domeniul sănătății pentru a determina dacă rădăcina de ciupercă este potrivită pentru dumneavoastră. Poate interacționa cu multe medicamente.

Este posibil să nu fie o alegere bună pentru persoanele care iau medicamente pentru glicemie.

5. Ceai verde

De-a lungul timpului, oamenii au consumat ceai verde ca băutură. De asemenea, l-au folosit în diverse scopuri medicinale, de la pierderea în greutate și ameliorarea durerilor de cap până la îmbunătățirea vigilenței.

Un studiu din 2015 a investigat gargara cu ceai verde în urma unei proceduri chirurgicale care a necesitat intubare. Cercetătorii au descoperit că, deși ceaiul verde nu a ajutat la răgușeală, a redus tusea.

Ceaiul verde este în general sigur atunci când este consumat în cantități moderate, deși poate interacționa cu anumite beta-blocante. Conține cofeină, care te poate face să te simți nervos sau să-ți afecteze somnul dacă este consumată prea aproape de ora de culcare.

6. Ceai de cimbru

Oamenii folosesc adesea cimbru ca și condiment. De asemenea, are activitate antimicrobiană și poate fi benefică pentru tratarea tusei, conform unei analize clinice din 2019.

Un studiu controlat din 2021 a investigat un extract de cimbru și iederă la persoanele cu tuse acută. Cercetările lor au sugerat că extractul poate ajuta la reducerea acceselor de tuse și a severității.

Evitați ceaiul de cimbru dacă aveți o alergie la cimbru sau un condiment înrudit.

7. Ceai de mentă

Oamenii l-au folosit de-a lungul istoriei în diverse scopuri, inclusiv pentru tratarea răcelii comune, a problemelor digestive și a durerilor de cap.

Unele cercetări au indicat că menta are proprietăți antimicrobiene, antioxidante și de calmare a durerii. Dacă sunteți răcit, proprietățile ceaiului de mentă pot ajuta la ușurarea sinusurilor înfundate și vă pot ușura respirația.

 

Recent Posts

Horoscop 4-11 noiembrie 2024, cu Cristina Demetrescu: zodia care va reuși să mute munții din loc! Succes pe toate planurile

În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…

17 minute ago

Arges: O pacientă de 69 de ani a primit o nouă șansă la viață, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, în premieră

La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…

37 de minute ago

Anunț oficial, extrem de important, de la Ministrul Muncii: cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…

57 de minute ago

Cum va fi IARNA 2024-2025 în Europa? Prognoza METEO – impactul fenomenului La Niña

Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…

o oră ago

România are nevoie de un program național de dezvoltare a industriei farmaceutice

Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…

2 ore ago

Bill Gates face o nouă profeţie terifiantă: O altă mare problemă va lovi omenirea

Miliardarul Bill Gates a lansat un nou avertisment şi susţine că omenirea, chiar dacă va…

2 ore ago

Citeste si: